Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Un nou tratament pentru cei cu inima slabita

Un nou tratament pentru cei cu inima slabita

Email Imprimare

Nu de mult au fost date publicitatii rezultatele unui studiu intitulat Q-Symbio. Acesta a fost realizat folosindu-se coenzima Q10 de la Pharma Nord si a avut ca subiecti pacienti diagnosticati cu insuficienta cardiaca cronica. Studiul a demonstrat ca, prin suplimentarea zilnica cu 300 mg de coenzima Q10, rata de deces din cauza cardiaca a pacientilor scade cu 43%. Este oare posibil ca prin cresterea productiei de energie inimile pacientilor sa fie protejate de decesele premature? Rezultatele unui studiu international, coordonat de cercetatori danezi, tinde sa sprijine aceasta noua strategie.

Prin rezultatele obtinute, care arata o diminuare a simptomelor insuficientei cardiace si o micsorare cu aproape jumatate a deceselor, studiul danez ar putea deschide calea unui tratament imbunatatit pentru insuficienta cardiaca cronica.
Dr. Svend Aage Mortensen, cardiolog si cercetator danez, medic principal la The Heart Center de la Copenhagen University Hospital, descrie studiul ca fiind nu doar interesant, ci si foarte promitator. Studiul Q-Symbio a fost publicat recent in prestigioasa revista Journal of the American College of Cardiology, cu titlul HEART FAILURE.

Sprijin pentru inima
Tratamentul medicamentos recomandat pentru insuficienta cardiaca se bazeaza in principal pe inhibarea anumitor factori hormonali care sunt activati in aceasta boala si care solicita inima. De exemplu, sunt blocate nivelurile ridicate de adrenalina. Dimpotriva, noua terapie se concentreaza pe sprijinirea proceselor biologice implicate in metabolismul energetic celular, afirma dr. Mortensen.
Compusul care a fost testat pe un grup mare de pacienti cu insuficienta cardiaca cronica este coenzima Q10, o substanta naturala de care au nevoie toate celulele pentru a produce energie. Mai mult decat alte celule, celulele muschiului cardiac sunt dependente de coenzima Q10 pentru a functiona normal, iar studiile arata ca acest compus se gaseste in cantitati reduse in muschiul inimii afectate de insuficienta cardiaca cronica.

Iesirea din cercul vicios
Suplimentarea cu coenzima Q10, care este un compus in totalitate natural, compenseaza aceasta deficienta. Teoretic, acest lucru ajuta la iesirea din cercul vicios care apare in cazul insuficientei cardiace cronice, explica dr. Mortensen.
Rezultatele studiului indica cu claritate ca tratamentul functioneaza. Pacientii care au primit coenzima Q10 au avut un risc de mortalitate substantial mai scazut. Mai mult decat atat, tot in randul acestora s-au inregistrat mai putine cazuri de spitalizare, iar simptomele s-au diminuat semnificativ.

De doua ori mai putine decese
La studiul Q-Symbio au participat 420 de pacienti cu insuficienta cardiaca cronica, fiecare pacient primind tratament timp de doi ani. Jumatate din pacienti au primit coenzima Q10 (Bio-Quinone Q10) de 100 mg de trei ori pe zi, in timp ce cealalta jumatate a primit placebo. Dupa doi ani, in grupul cu Q10 s-au inregistrat cu 43% mai putine decese din cauze cardiace comparativ cu grupul placebo. Mai mult, comparativ cu placebo, in grupul care a primit Q10 s-au inregistrat cu 43% mai putine complicatii cardiace, inclusiv spitalizare cauzata de agravarea insuficientei cardiace.
Pe baza rezultatelor studiului, dr. Mortensen sugereaza ca aceasta coenzima Q10 poate juca un rol important ca adjuvant in terapia conventionala a insuficientei cardiace cronice. Nu au fost observate efecte secundare la administrarea ei.
Efectele benefice ale Q10 au fost observate la pacientii care au primit aceasta substanta chiar daca ei primeau deja tratamentul pentru insuficienta cardiaca.

Sursa naturala de energie a inimii
Toate celulele din organism folosesc Q10 pentru a produce energia necesara pentru functionarea celulara normala. Corpul sintetizeaza aceasta substanta, dar productia endogena de Q10 incepe sa scada pe masura ce inaintam in varsta si, de asemenea, poate fi afectata si de diverse afectiuni.
Fata de celelalte celule din organism, celulele muschiului cardiac sunt mult mai dependente de energie, caci ele contin o cantitate mai mare de coenzima Q10 decat celulele din alte tesuturi. In insuficienta cardiaca, situatia este diferita. Nivelurile de coenzima Q10 de la nivel cardiac scad, cauzand o lipsa de energie care impiedica inima sa se contracte cu forta obisnuita. Acest lucru provoaca greutatea la respiratie si durerile de la nivelul pieptului. Cand pacientii care sufera de insuficienta cardiaca iau suplimente cu coenzima Q10, randamentul energetic din inima este stimulat, iar aceasta isi recapata forta.
Bio-Quinone Q10 este produsul oficial de referinta al Asociatiei Internationale pentru Studiul Coenzimei Q10. El a fost ales de Asociatia Internationala pentru Studiul Coenzimei Q10 datorita faptului ca are documentate atat bio-disponibilitatea, cat si siguranta.
La noi in tara, coenzima Q10 de la Pharma Nord se comercializeaza sub denumirea de Super Bio-Quinona (30 mg coenzima Q10/capsula).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.