Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Ce se intampla cu corpul tau dupa un post negru de 3 zile

Ce se intampla cu corpul tau dupa un post negru de 3 zile

Email Imprimare

O echipa de la Spitalul Universitar Aarhus din Danemarca a examinat muschii a opt oameni sanatosi, inainte si dupa un post dur de 72 de ore. Dupa ce au sarit peste mese timp de trei zile, oamenii au prezentat o reducere cu 50 la suta a capacitatii motorii. Iar atunci cand activitatea motorie scade, scaderea masei musculare se accelereaza si ea.
Chiar daca esti tanar si sanatos, dar sari peste mese pentru o perioada mai lunga de timp, asta ar putea duce la tipul de slabiciune si fragilitate intalnit in randul adultilor in varsta.

Exista, de asemenea, o multime de cercetari care arata ca lipsa meselor va accelera scaderea masei musculare pana la pierderea capacitatii de miscare, in cazul bolnavilor si a persoanelor in varsta, grupuri care intampina deja greutati in mentinerea musculaturii scheletice. Dar pentru adultii sanatosi, robusti, postul - pe portiuni scurte - ar putea fi de fapt bun, spune dr. danez Vendelbo, coordonatorul studiului. Stiinta nu si-a dat seama cum poate incetinirea capacitatii motorii sa duca la cresterea celulelor, ajutand oamenii sa traiasca mai mult (desi asta s-a putut observa in studiile pe sobolani), exista insa unele dovezi, bazate pe studiul comportamentului uman, care arata ca perioadele reduse, dar ritmice de post ajuta omul sa traiasca mai mult.
Doar cateva zile de post pot sa distruga musculatura scheletica - o perspectiva ingrijoratoare atat pentru batrani, cat si pentru tinerii bolnavi, care pot suferi de slabiciune si de pierderea masei musculare. Pe de alta parte, procesul, in doze mici, ar putea fi benefic persoanelor adulte tinere sanatoase.

Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.