Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Psoriazisul. Cum te protejezi pe timpul verii?

Psoriazisul. Cum te protejezi pe timpul verii?

Email Imprimare

Psoriazisul afecteaza aproximativ 125 de milioane de oameni din intreaga lume. Severitatea bolii variaza de la o persoana la alta, 25% din cei afectati de psoriazis aflandu-se intr-un stadiu moderat spre sever al boli. Placa psoriazica se poate dezvolta oriunde pe piele, cel mai frecvent aparand in zona scalpului, genunchilor, coatelor, a portiunii inferioare a spatelui, dar si pe maini, picioare, la nivelul unghiilor sau degetelor de la maini si picioare.
Desi se manifesta la toate varstele, apare cu preponderenta la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani. Psoriazisul provoaca autoagresiunea organismului, iar netratat poate induce anumite stari patologice precum artrita psoriazica, depresie, izolare sociala, o proasta imagine de sine.

Majoritatea specialistilor considera ca psoriazisul este o boala mostenita genetic. O treime din persoanele cu psoriazis au in familie cel putin inca un membru cu aceasta boala.
Psoriazisul este insotit de modificari fizice, psihice si sociale importante, ceea ce conduce la afectarea profunda a vietii pacientilor. Numeroase studii realizate de-a lungul anilor au demonstrat existenta legaturilor dintre evenimentele stresante ale vietii si debutul sau manifestarea clinica a bolii. Adesea, la pacientii cu psoriazis se intalneste un nivel inalt de anxietate, depresie, neliniste si chiar teama.
Puteti citi continuarea pe Antena Satelor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.