Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Ai insomnii din pricina caniculei? Iata 5 remedii naturale si 5 sfaturi ca sa dormi bine

Ai insomnii din pricina caniculei? Iata 5 remedii naturale si 5 sfaturi ca sa dormi bine

Email Imprimare

Temperaturile foarte ridicate - chiar si in timpul noptii - predispun la insomnie. Dormim prost, putin si, in unele nopti, chiar nu reusim deloc sa dormim. Un pumn de somnifere nu este niciodata solutia ideala, chiar daca mos Ene vine imediat pe la gene. Consecintele negative le vom observa mai tarziu si pentru multa vreme. Iar daca insomnia revine, noapte dupa noapte, si te rezumi numai la somnifere, risti chiar sa devii dependent.

Cu ce sa inlocuiesti somniferele? Cu plante medicinale. Cum ar fi:

1. Valeriana
Constituie unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva insomniei. Are actiune anxiolitica, sedativa si relaxanta asupra sistemului nervos central si asupra musculaturii, fiind utila pentru persoane hipersensibile, care reactioneaza disproportionat la stimuli. Inlatura dificultatea de a adormi, reduce procentul de treziri nocturne si favorizeaza aparitia fazei de somn profund fara vise (etapa cea mai odihnitoare a somnului).

2. Passiflora
Este folosita datorita proprietatilor sedative si calmante. Combate insomnia cronica sau pasagera si imbunatateste calitatea somnului, fara sa produca dependenta.

3. Lavanda
Cunoscuta pentru efectul ei relaxant si calmant, este utilizata pentru stari de hiperexcitabilitate nervoasa, insomnie, cefalee.

4. Florile de tei
Se prepara din florile de tei cel mai banal (si mai eficient) ceai calmant, cu efect sedativ si regenerator. E recomandat nu doar in caz de insomie, ci si in nevroze, astenii, anxietate.
 
5. Conurile de hamei
Au efect calmant, sedativ, regenereaza psihic si mental, fiind utile in insomnie, anxietate, nevroza, agitatie.
Alte recomandari pentru a evita crizele de insomnie, mai ales pe timp de canicula:
1) Aeriseste bine dormitorul inainte de culcare.
2) Incearca sa racesti asternuturile si perna (fie punand pungi de gheata - bine infasurate in plastic - deasupra lor, fie, daca ai cum, asezandu-le in pungi de plastic si punandu-le un ceas in lada frigorifica).
3) Fa un dus cu apa calaie inainte de a te culca.
4) Evita sa te culci foarte tarziu si incearca sa nu dormi in timpul zilei.
5) Incearca sa nu mananci mai tarziu de ora 18.00 - in schimb, hidrateaza-ti foarte bine organismul pe tot parcursul zilei, ca sa nu ti se faca sete peste noapte.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.