Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Gandirea pozitiva si sanatatea

Gandirea pozitiva si sanatatea

Email Imprimare

Puterea gandului reprezinta unul dintre cele mai importante mecanisme pe care omul le detine pentru a intelege viata si a o modela. Gandurile constructive transforma, innoiesc si modeleaza. Gandirea pozitiva nu inseamna optimism gratuit, superficialitate in abordarea problemelor sau indiferenta, ci este un mod de a intelege si de a te bucura de viata, dupa o suma de principii realiste si corecte fata de tine insuti. Fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personal. Astfel se explica faptul ca persoanele care au o gandire pozitiva se bucura de mai mult succes, o mai buna sanatate psihica si chiar fizica.

Studiile au aratat ca pacientii afectati de maladii grave si chiar mortale, dar care au pastrat o gandire pozitiva, au supravietuit mai mult decat cei care au privit realitatea cu mai multa obiectivitate. Gandirea pozitiva ne va ajuta sa descoperim ca nu avem limite in puterea de a rezolva orice problema, a indeplini orice obiectiv propus si a ne fauri propriul viitor. Secretul consta in increderea in fortele proprii, indiferent de situatie.
Propriul destin poate fi schimbat gandind pozitiv. Iata ce spunea un mare maestru indian – Swami Shivananda:
Fii atent la gandurile tale, pentru ca ele vor fi cuvinte!
Fii atent la vorbele tale pentru ca ele vor fi fapte (actiuni)!
Fii atent la faptele tale, pentru ca ele vor deveni obiceiuri!
Fii atent la obiceiurile tale, pentru ca ele vor oglindi caracterul tau!
Fii atent la caracterul tau, pentru ca el va fi destinul tau!
Cand esti pozitiv, nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge, pentru ca tu nu le atragi. Este foarte important sa ai o atitudine recunoscatoare. Hotaraste-te asupra a ceea ce iti doresti, crede ca poti dobandi acel lucru, crede ca il meriti si crede ca toate acestea sunt posibile. Inainte de a intreprinde orice actiune, vizualizati in minte rezultatul incununat de succes. Daca faceti acest exercitiu cu concentrare si credinta, veti fi uimiti de rezultate. Alte lucruri pe care le puteti incerca sunt activitati care va fac fericiti in general, sa va asociati cu oameni care gandesc pozitiv, sa stati tot timpul cu spatele drept si sa practicati un tip de activitate fizica.
Incercati sa anticipati doar situatii favorabile si benefice. In conversatiile cu ceilalti sau in dialogul din minte utilizati doar cuvinte pozitive, cum ar fi: pot, sunt capabil, este posibil, se poate face etc. Trebuie sa fiti vigilenti cu gandurile negative care se ivesc si sa le inlocuiti imediat cu ganduri pozitive si constructive, de fiecare data, cu persistenta.

Vindecarea prin gandirea pozitiva
Fiecare dintre noi este stapan pe gandurile sale. Acest lucru reprezinta puterea miraculoasa prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice si deci, boala; emitem ganduri pozitive, primim starea de bine si deci, sanatatea. Trebuie sa invatam sa detinem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gandire, supraveghindu-l in permanenta. O suparare, o angoasa mentinute in suflet si pe chip sunt mari consumatoare de energie.
Furia, nemultumirea modifica functionarea corecta a bilei, a ficatului si inflameaza mucoasa intestinului subtire. Teama transforma mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se baloneaza, aparand disconfortul fizic, insomniile, dereglarile metabolice. Toate aceste modificari determina o reactie imunitara anormala. Gandurile negre sunt direct raspunzatoare de otravurile din mental, apoi se rasfrang asupra corpului fizic. Asa se nasc bolile. A inceta sa gandim corect inseamna a fi perturbati. Daca exista o stare depresiva in minte, nici corpul nu poate functiona corect. Sanatatea mentala este mai importanta decat cea fizica. Daca mintea este sanatoasa, atunci si corpul va fi sanatos. De aici rezulta ca psihicul "tine" fizicul.
De aceea, trebuie sa facem eforturi pentru a vedea partea plina a paharului. Fiecare lucru, fiecare actiune a ta poate fi privita din cel putin doua puncte de vedere. Alege-l pe cel care pune lucrurile pe fagasul cel bun. Imagineaza-ti evolutii favorabile! Zambeste, fii vesel! Si nu uita ca tu insuti esti creatorul propriului tau univers!


Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.