Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Cum sa iti imbogatesti dieta cu fibre – 3 metode ce iti garanteaza succesul

Cum sa iti imbogatesti dieta cu fibre – 3 metode ce iti garanteaza succesul

Email Imprimare

Dietele bogate in fibre sunt tot mai recomandate de catre dieteticieni. Dar stiti care dintre fibre sunt bune pentru sanatatea dumneavoastra? Fibrele dietetice reprezinta un element de baza in dieta, insa este foarte important sa stiti in ce masura acestea aduc beneficiile asteptate.

Aportul zilnic de fibre
In urma unui studiu realizat de Universitatea din San Francisco, California Medical Center, oamenii consuma doar jumatate din doza zilnica recomandata de fibre, potrivit Sunrise Senior Living. Cantitatea de fibre dietetice ce trebuie consumate zilnic, conform specialistilor, este de 21 de grame pentru femei si 30 de grame pentru barbati. Desi piata este invadata de suplimente de fibre, ideal ar fi ca acestea sa fie asimilate din alimente naturale, bogate in vitamine si minerale.

Cum contribuie fibrele la functionarea normala a organismului
Fibrele dietetice, regasite in special in fructe, legume, cereale integrale si leguminoase, contribuie eficient la controlul greutatii, aducand totodata numeroase beneficii sanatatii. Acestea joaca un rol-cheie in ameliorarea constipatiei, in scaderea riscului de aparitie a diabetului si a bolilor cardiovasculare. Aportul de fibre este legat si de nivelul de colesterol. Astfel, o alimentatie bogata in fibre contribuie la reducerea nivelului de colesterol "rau" din organism.
Iata cateva metode care va ajuta sa includeti in mod corect si eficient fibrele in alimentatie:

1. Inlocuiti sucurile naturale cu fructe proaspete!

Pentru a oferi organismului nivelul zilnic de fibre recomandat, puteti consuma fructe. Multe dintre acestea nu contin doar fibre, ci si vitamine si minerale importante. Sucurile de fructe sunt, de asemenea, recomandate, insa, in forma lichida, acestea isi pierd o parte din proprietatile nutritive pe care fructele proaspete le au. Conform USFC Medical Center, un mar, o portocala sau o para va poate oferi cu 3 sau 4 grame de fibre in plus, ceea ce reprezinta mai mult de 10% din obiectivul dvs. zilnic!

2. Optati intotdeauna pentru cereale integrale!

Alegeti intotdeauna cerealele integrale atunci cand doriti sa va imbogatiti dieta cu fibre.
Cerealele naturale contin tarate, germeni si endosperma. Prin rafinare, din cereale se elimina germenii si taratele, dar si fibrele, proteinele si alti nutrienti esentiali.

3. Alegeti alimente bogate in fibre, pentru o digestie buna!
Pe langa prunele uscate, fasolea este una dintre sursele cele mai bogate in fibre naturale, proteine, lizina, vitamine si minerale. Alte ingrediente bogate in fibre sunt: zmeura, broccoli, telina.
Iata un preparat rapid, usor de preparat si bogat in fibre:

Salata de fasole neagra
Ingrediente: 125 grame fasole neagra, o jumatate ceapa alba, tocata, un catel de usturoi tocat, o lingura coriandru proaspat tocat, un sfert de lingurita piper rosu, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Intr-o cratita medie, se pun la fiert, la foc mare, fasolea, ceapa si usturoiul, pana ce fasolea fierbe. Se reduce focul la mediu-scazut, apoi se amesteca restul de ingrediente. Se lasa la fiert pentru inca cinci minute, apoi se serveste drept garnitura.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.