Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Inedit. Tu stii cum te poti trata de diferite boli cu ajutorul... torsului pisicii?

Inedit. Tu stii cum te poti trata de diferite boli cu ajutorul... torsului pisicii?

Email Imprimare

Majoritatea dintre noi iubim pisicile, insa nu toti ni le dorim in casa si in viata noastra, preferand sa le iubim de la distanta. Putini cunosc felul in care pisicile ne pot schimba viata in bine. Pisica reprezinta chiar si in zilele noastre o enigma a lumii animale intrucat nu se stie cum reuseste sa presimta apropierea unui cutremur, a unor mari variatii ale presiunii atmosferice sau cum revine la stapanul sau chiar daca distanta de casa este de zeci sau chiar sute de kilometri. Medicina, prin cele mai recente studii, a confirmat rolul binefacator al pisicii asupra psihicului omului, precum si in cazul vindecarii unor afectiuni fizice sau psihice la adulti si copii.

Majoritatea felinelor, de la pisica domestica si pana la rudele sale din jungla - lei, pantere, tigri - emit o vibratie profunda specifica: torsul. Multi dintre noi s-au delectat cu zumzaiala simpaticelor lor animale de casa, fara sa banuiasca macar ca aceste sunete au efecte curative. Torsul pisicii a fost mult timp confundat cu fericirea lenesa. Dar si felinele aflate in stari de mare suferinta sau de mare neliniste sunt capabile sa toarca, ceea ce a facut ca oamenii de stiinta sa considere la unison ca torsul este rezultatul unor miscari sanguine in vena cava.
Fie ca reprezinta o stare de fericire sau una de durere, torsul pisicii este asociat unui fenomen de recuperare. Ascultand o pisica torcand, suntem transportati in mod constient pe taramul amintirilor incarcate de emotii, dand timpul inapoi pana in vremurile cand aceste griji, angoase si necazuri nu existau. Studii stiintifice au demonstrat ca cei care se ocupa in fiecare zi de o pisica au nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange mai scazut, tensiunea arteriala marita revine la limitele normale si se reduc semnificativ riscurile maladiilor cardiace. Stapanii de pisici iau mai putine medicamente pentru tratarea afectiunilor cardiace, a tensiunii arteriale si a insomniei.
Supersensibile si receptive, aceste mici animale gratioase si frumoase pot chiar detecta anumite afectiuni, iar in cazul unor dureri, prin simpla lor asezare pe locul dureros se constata o diminuare accentuata a acestora. Se considera ca efectul ameliorator si tamaduitor al actiunii pisicii se realizeaza pe seama faptului ca aceasta incalzeste locul dureros cu caldura trupului ei. De aceea, nu ar trebui sa ignoram calitatile pisicii, cum sunt curatenia sa exemplara, gratia, spiritul de libertate, longevitatea, siretenia si, mai nou, proprietatile sale terapeutice.

Sursa: www.antenasatelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.