Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Si tu poti castiga lupta cu stresul! 7 cai eficiente de aparare

Si tu poti castiga lupta cu stresul! 7 cai eficiente de aparare

Email Imprimare

Cu totii ne confruntam cu aceasta problema, care devine o constanta a vietii noastre de zi cu zi. Stresul este un fenomen psihosocial complex, ce apare atunci cand ne confruntam cu cerinte, sarcini, situatii care sunt percepute ca fiind dificile si pentru care nu gasim solutii potrivite. Ca sa putem elimina acesta problema, trebuie sa acceptam ca stresul este o boala si acest lucru este recunoscut oficial. Conform studiilor efectuate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproape 50% dintre bolile grave au la baza stresul sau depresia. Printre ele amintim boli ale aparatului digestiv, boli cardiovasculare, boli de piele, cancer, boli alergice. Daca te simti tensionat aproape zilnic, incordat si plin de o nervozitate inexplicabila, stresul poate fi cauza.

Iata cativa dintre cei mai cunoscuti factori de stres care ne fac deseori sa cadem prada acestei stari: boala fizica sau psihica, situatia financiara precara, probleme la locul de munca, tensiuni in familie – probleme de comunicare, divortul, decesul unui membru al familiei, lipsa de incredere, nemultumirea fata de propria persoana.
Exista insa cateva metode prin care putem reusi sa gasim echilibrul interior care sa ne determine sa ne eliberam de stres:

1. Renuntarea la perfectionism – cele mai afectate persoane de stres sunt cele care vor sa faca totul la perfectie. Fii constient de faptul ca oamenii nu detin taina perfectiunii si multumeste-te cu lucrul bine facut!
2. Nu lucra in dezordine - daca vrei sa ai spor in ceea ce faci, trebuie sa lucrezi ordonat si sa iti proiectezi activitatea pas cu pas.
3. Fa pauze dese de 5-10 minute – trebuie sa intelegi si sa accepti ca, pentru un randament bun, mintea ta are nevoie sa isi reincarce bateriile din cand in cand, prin deconectare.
4. Incepe mai devreme ziua de lucru - daca vrei sa scapi de stres, este foarte important sa ai o viziune clara asupra ce urmeaza sa faci in ziua respectiva, astfel incat sa te incadrezi in timpul alocat fiecarei sarcini, pentru a nu te supraincarca.
5. Invata sa spui NU! - fericirea nu consta doar in lucrurile pe care le facem, ci si in cele pe care nu le facem. De multe ori acceptam sa facem diverse lucruri, desi asta ne face nefericiti, doar pentru ca nu stim sau ne este rusine sa refuzam.
6. Asigura-te ca iti iei din hrana tot ce ai nevoie - pentru a preveni tipul asta de boli, trebuie sa iei in considerare deficientele nutritionale pe care o alimentatie gresita ti le pot provoca, in special cele legate de vitamina B sau acizii grasi Omega 3, elemente indispensabile pentru o buna functionare a creierului.
7. Acorda atentie somnului - starea noastra de spirit este influentata foarte tare de durata somnului si de calitatea lui, recomandarea fiind de 6-8 ore de somn pe zi.
Sursa: www.antenasatelor.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.