Vineri, 7 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Sforai in timpul somnului? Iata 7 remedii pe care le poti folosi cu succes!

Sforai in timpul somnului? Iata 7 remedii pe care le poti folosi cu succes!

Email Imprimare

Cu totii admitem faptul ca devine deranjant sa convietuiesti alaturi de o persoana care sforaie in somn. Sforaitul reprezinta o problema care afecteaza calitatea somnului, dar si viata de cuplu. Statisticile mondiale indica faptul ca 40% dintre adulti sunt afectati de problema sforaitului, iar la aproape un sfert dintre aceste persoane sforaitul a devenit o afectiune cronica. Care este mecanismul fiziologic care ne determina sa sforaim? In timpul somnului, in special in pozitia culcat pe spate, muschii limbii, ai gatului si ai planseului bucal se relaxeaza, lucru ce duce la obturarea cailor aeriene superioare. Astfel, apar vibratii ale tesuturilor moi, provocand sforaitul.

Printre cauzele ce duc la aparitia sforaitului se numara starea de oboseala accentuata in timpul zilei si problemele cardiace aparute din cauza intreruperii procesului de respiratie pe o perioada semnificativa de timp, de pana la 10 secunde. In acest din urma caz, vorbim despre apneea de somn.
Iata cateva metode prin care putem scapa de sforait:
1. Respecta un orar corect de odihna.
2. Ridica partea de pat unde tii capul noaptea cu ajutorul unor bucati de material solid. Aceasta este o metoda mai eficienta decat cea care presupune folosirea mai multor perne pentru sprijinirea capului.
3. Incearca sa ai o activitate fizica moderata zilnic, pentru a-ti imbunatati tonusul muscular.
4. Elibereaza-ti caile nazale inaintea somnului prin suflarea nasului.
5. Dormi pe o parte.
6. Foloseste un umidificator pentru aerul din camera in care dormi, pentru a preveni iritarea mucoasei cailor aeriene pe timpul noptii, din cauza uscaciunii.
7. Evita consumul de produse lactate inainte de culcare, pentru ca acestea sporesc cantitatea de mucus ce iti poate obstructiona caile respiratorii.

Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.