Luni, 23 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Miraculoasa coenzima Q10, rezerva ta de energie

Miraculoasa coenzima Q10, rezerva ta de energie

Email Imprimare

Importanta coenzimei Q10 pentru cei ce sufera de insuficienta cardiaca este cunoscuta de mult timp. La aceasta au contribuit si cercetarile realizate sau sponsorizate de producatorul danez de suplimente nutritive Pharma Nord, unul dintre cei mai dinamici sustinatori ai progresului in acest domeniu. In septembrie 2008, a avut loc la Praga un nou congres medical international dedicat coenzimei Q10, sponsorizat de Pharma Nord. Unul dintre studiile remarcabile ale carui concluzii au fost prezentate la acest congres a fost realizat de catre un grup de medici si de cercetatori ai Spitalului Universitar Louis Pasteur si ai Facultatii de Medicina din Slovacia, sub conducerea profesorului Daniel Pella. Studiul s-a concentrat asupra efectelor secundare ale tratamentului impotriva colesterolului, recomandat, in mod uzual, unui numar extrem de mare de pacienti. Este vorba de tratamentul cu statine care asigura o buna protectie fata de aterioscleroza, prin scaderea colesterolului de densitate mica, LDC. S-a demonstrat insa ca statinele nu duc doar la scaderea colesterolului LDC, ci si la scaderea coenzimei Q10. Astfel, dupa un tratament prelungit cu statine, nivelul coenzimei Q10 in plasma scade cu peste 25%, pana la valori in jur de 50%, fiind inregistrata, simultan, si o scadere grava a coenzimei Q10 in celulele musculare. Astfel, daca nu se asigura un aport suplimentar de coenzima Q10, activitatea celulelor musculare este grav afectata. Iar cel mai afectat este, evident, muschiul cardiac, cel mai mare consumator de energie. Din acest motiv, in momentul de fata, Societatea Slovaca de Cardiologie recomanda, in mod expres, doctorilor sa prescrie suplimente cu coenzima Q10 pacientilor aflati sub terapie cu statine, pentru a preintampina accidentele cardiace.

Coenzima Q10 - speranta pentru cardiaci
Pentru sustinerea acestei idei, este elocvent un caz prezentat comunitatii medicale internationale la congresul sus-mentionat. Este vorba de un intreprinzator slovac, Miroslav Ksander, patronul unei mici firme de podele, in varsta de 57 de ani care, in 2002, a suferit un grav atac de cord. Dus de urgenta la spital, si-a revenit cu greu dupa opt zile de stare comatoasa. Provenind dintr-o familie longeviva si extrem de vitala - mama lui este inca activa la 91 de ani -, Miroslav Ksander a reusit sa se refaca dupa cateva saptamani si sa-si reia activitatea sub un tratament sever. Dar, in ciuda medicatiei si a incercarii lui de a se menaja, lucrurile au evoluat prost si in urmatorii doi ani a mai suferit doua atacuri de cord, trebuind sa se pensioneze din motive medicale. Neputand suporta lipsa de activitate, in disperare de cauza, s-a adresat unei alte echipe medicale, care i-a asociat tratamentului cu statine, care ii era necesar din cauza valorilor crescute ale colesterolului, si suplimente cu coenzima Q10. Dupa scurt timp, au reusit nu numai sa-i stabilizeze nivelul de colesterol, dar sa-i stabilizeze si activitatea cardiaca. Astfel, Miroslav Ksander a fost capabil sa-si reia activitatea in cadrul firmei sale cu zece angajati.
Trebuie stiut insa ca nu orice supliment nutritiv pe care scrie Q10 are astfel de rezultate. Difera biodisponibilitatea, adica acea capacitate a respectivului produs de a fi asimilat si, odata ajuns in organism, de a reusi sa devina activ pentru a-si indeplini misiunea. Diferentele care se inregistreaza din acest punct de vedere intre produse existente pe piata sunt extrem de mari. Super Bio-Quinona Q10 de la Pharma Nord contine coenzima Q10 pura, dizolvata in ulei de palmier, sub forma de capsule moi de gelatina. Studiile stiintifice au aratat ca aceasta formula asigura cea mai buna disponibilitate biologica. In afara de protectia si asigurarea bunei functionari a inimii, coenzima Q10 este extrem de importanta nu numai pentru a ne pastra intr-o forma optima, din punct de vedere energetic, sportiv si intelectual, ci si pentru a ne intari sistemul imunitar si, in general, toate functiile organismului.

Produs recomandat: Super Bio-Quinona Q10

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.