Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate O noapte dormita prost echivaleaza cu sase luni de regim alimentar gras

O noapte dormita prost echivaleaza cu sase luni de regim alimentar gras

Email Imprimare

Efectele unei nopti dormite prost sunt mult mai grele decat s-ar putea imagina - este concluzia unui nou studiu publicat la inceputul lunii noiembrie, in cadrul saptamanii obezitatii, relateaza slate.fr. Cercetarile, desfasurate de Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, au vizat felul in care privarea de somn si regimurile alimentare prea grase pot afecta, in acelasi fel, sensibilitatea la insulina si, prin urmare, induce obezitatea (sensibilitatea la insulina, hormon esential in reglarea functiei tesutului adipos, este puternic legata de greutatea in exces).

Cercetarile efectuate la Cedars-Sinai arata efectiv ca privarea de un somn bun o singura noapte are asupra sensibilitatii la insulina acelasi efect negativ ca sase luni de regim foarte gras: Cand corpul devine mai putin sensibil la insulina (cu alte cuvinte, rezistent la insulina), este nevoit sa produca mai multa pentru a mentine glicemia la un nivel stabil. Acest lucru poate duce eventual la un diabet de tip 2, boala care impiedica insulina din corp sa raspunda corect - exista prea mult zahar in sange. Diabetul se asociaza cu o serie de complicatii serioase, printre care boli cardiace. Oamenii obezi risca mai mult sa dezvolte o rezistenta la insulina si, prin urmare, sa faca diabet, arata cercetatorii.
Studiul nostru sugereaza ca o noapte de privare totala de somn poate fi la fel de daunatoare pentru sensibilitatea la insulina ca sase luni de regim alimentar foarte bogat in substante grase. Cercetarea demonstreaza importanta unui somn bun pentru mentinerea nivelurilor de glicemie si reducerea riscurilor de boli metabolice, cum ar fi obezitatea si diabetul, precizeaza unul dintre medicii implicati in studiul desfasurat pe caini, doctorul Broussard.
Fundatia Nationala pentru Somn, asociatie americana, a apelat la sase experti in somn si alti 12 experti medicali pentru a stabili numarul necesar de ore de somn pentru fiecare varsta. Recomandarile acestora au fost de 14-17 ore de somn pentru nou-nascuti (0-3 luni), 12-15 pentru bebelusii intre 4 si 11 luni, 11-14 ore pentru copiii foarte mici, intre 1 si 2 ani, 10-13 ore pentru prescolari (3-5 ani), 9-11 ore pentru scolari (6-13 ani), 8-10 ore pentru adolescenti (14-17 ani), 7-9 ore pentru tinerii adulti (18-25 de ani), tot 7-9 ore pentru adulti (24-64 de ani) si 7-8 ore pentru varstnici (peste 65 de ani).

Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.