Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Laserul dentar, cea mai moderna tehnica in stomatologie

Laserul dentar, cea mai moderna tehnica in stomatologie

Email Imprimare

Medicina beneficiaza din plin de pe urma progreselor tehnologice care au loc de la an la an, iar stomatologia este una din ramurile medicale care si-au imbunatatit extrem de mult performantele in ultimele doua decenii. Putem spune ca, astazi, procedurile si tratamentele stomatologice nu mai seamana aproape deloc cu cele folosite in urma cu doar 10-15 ani. Unul dintre ajutoarele medicilor dentisti de astazi este, desigur, laserul, tot mai prezent in clinicile stomatologice profesioniste. Laserul dentar este utilizat la noi in tara abia de cativa ani si este din ce in ce mai solicitat de catre pacienti, care i-au sesizat imediat beneficiile. Trebuie spus ca laserul dentar este diferit de laserele reci utilizate in fototerapie pentru combaterea durerilor in general si a durerilor de cap, precum si a inflamatiilor. Acest laser degaja o caldura selectiva, sterilizand foarte eficient locul in care este aplicat. Practic, actiunea sa se bazeaza pe caldura. Laserul are numeroase avantaje in stomatologie, fiind extrem de util in numeroase manopere. In primul rand, el ajunge in locuri in care instrumentarul clasic nu poate ajunge, caci fascicolul sau este extrem de subtire. In al doilea rand, laserul sterilizeaza foarte bine, astfel ca este de mare ajutor in tratamentele de canal, de pilda.

Dr. Razvan Circo (parodontologie și implantologie) ne explica: In urma unor tratamente de canal uneori incomplete, apar infectii la varful radacinii, iar aceste infectii necesita tratament mecanic sau chiar si medicamentos. Suplimentar, gratie acestei noi tehnologii, laserul dentar, putem steriliza foarte bine canalele dentare, astfel incat sa avem un ajutor in plus pentru vindecarea infectiilor de la varful radacinilor si chiar pentru a salva dintele respectiv.
Tot datorita faptului ca sterilizeaza foarte bine, laserul este deosebit de util in tratarea bolilor parodontale, a parodontozelor, cum sunt cunoscute in limbajul comun. Foarte multi romani sufera de boli parodontale, care ataca tesuturile de sustinere ale dintilor - intai gingia, apoi osul alveolar. In timp, dintele devine tot mai mobil, iar in final el se pierde. In primele faze ale parodontozei, gingivitele, curatarile subgingivale si supragingivale se pot face prin metode clasice, insa atunci cand vine vorba de chiuretajul subgingival, acestora li se adauga si laserul. Astfel, zonele respective sunt curatate extrem de bine, iar o boala parodontala de gravitate medie poate fi tratata fara pierderea dintilor. De asemenea, laserul sterilizeaza pungile parodontale, iar in combinatie cu alte tehnici stomatologice (de exemplu, SRP) contribuie la o curatare temeinica a zonelor de la radacina dintilor.
O alta aplicatie a laserului dentar este in domeniul esteticii dentare. Cu ajutorul lui se poate face o albire a dintilor minim invaziva, mult mai rapida (o sedinta dureaza aproximativ 20 de minute), mai eficienta si mai comoda pentru pacient. Practic, pe suprafata dintelui se aplica o solutie peroxidica, care este apoi „activata” cu ajutorul energiei laserului, intensificand procesul de albire. Dr. Cristina Gosu (estetica si protetica dentara) de la Clinica Circo Dentistry Center din Bucuresti ne da cateva detalii: Albirea cu laser nu necesita anestezie, este o manopera nedureroasa, iar efectele sale pot fi de lunga durata. Desigur, cu conditia ca pacientul sa mentina o igiena bucala riguroasa, nemaiconsumand alimente si bauturi care ii pot colora dintii. Inca ceva: tratamentul de albire se poate realiza doar la pacientii care si-au rezolvat toate problemele stomatologice. In concluzie, il putem efectua doar pe dinti sanatosi. Albirea dintilor este tot mai solicitata de catre romani, iar multi dintre ei iau in calcul optiunea pentru dispozitivele cu laser. Bineinteles, pentru a putea realiza manopere cu laser, medicii au nevoie de specializare si de stagii la clinici prestigioase ale lumii. Nu oricine poate opera cu laserul dentar.
Dr. Razvan Circo ne mai atrage atentia asupra unui fapt extrem de important. Controlul stomatologic periodic ne scuteste de necazuri ulterioare, care inseamna dureri, pierderea dintilor si, desigur, costuri mult mai mari. Prin urmare, mersul regulat la control si igienizarea periodica ne asigura o dentitie sanatoasa si frumoasa. In clinica noastra, Circo Dentistry Center, punem mare accent pe tratamentul de igienizare profesionala. Acesta poate sa includa mai multe manopere intr-un singur pachet, ca sa spunem asa. Cel mai important este detartrajul, care trebuie sa fie atat supragingival, dar mai ales subgingival.
Pentru mai multe informatii, dar si pentru programari, puteti accesa site-ul Clinicii Dentare Circo Dentistry Center, www.circodentistry.ro, sau puteti suna la numarul de telefon 0732.441.900 (de luni pana vineri, orele 9.00-20.00, si sambata, orele 9.00-15.00).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.