Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate 5 sfaturi sanatoase pentru a scapa de balonare

5 sfaturi sanatoase pentru a scapa de balonare

Email Imprimare

Balonarea si disconfortul in regiunea stomacului sunt probleme cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni. Dincolo de aspectul estetic, acest dezechilibru este responsabil pentru declansarea a numeroase afectiuni. Iata 5 sfaturi sanatoase pentru combaterea balonarii:
1. Eliminati sarea. Sarea este unul din alimentele esentiale vietii, insa consumul exagerat duce la retentii de apa, la deshidratare si la alte dezechilibre. Regimul alimentar haotic implica si un consum exagerat de sare. Trebuie luat in calcul faptul ca foarte multe alimente, fructe sau legume au deja in continut o cantitate de sare si nu mai trebuie adaugat. Renuntarea la adaosul de sare da rezultate foarte bune atat pentru sanatate, cat si pentru silueta.

2. Apa. Este esentiala pentru sanatate. Ajuta la echilibrul metabolismului si confera energie. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la eliminarea excesului de fluide responsabil pentru balonare. Apa este principalul lichid care mentine echilibrul organismului, iar o mare greseala este aceea de a inlocui consumul regulat de apa cu sucurile din comert, fie ca sunt acidulate sau nu. Un aport suficient de apa nu combate numai balonarea, ci are si multe alte beneficii pentru sanatate.
3. Renuntati la mestecat guma. Obiceiul de a mesteca guma este, pe cat de raspandit, pe atat de daunator. Pe langa daunele pe care le aduce zaharul si alte substante nocive, guma de mestecat este unul din factorii care declanseaza balonarea. Mitul potrivit caruia mestecatul gumei elimina pofta de mancare este fals. In realitate, prin mestecatul gumei, stomacul primeste aer in exces, iar acest lucru duce la balonare.
4. Eliminati bauturile acidulate. In general, bauturile acidulate contin foarte multe substante care duc la balonare. Evitati-le cat mai mult!
5. Spuneti NU indulcitorilor artificiali. Foarte multa lume cade in capcana indulcitorilor artificiali, crezand ca acestia sunt benefici sanatatii. In realitate, acestia nu fac decat sa aduca organismului o cantitate apreciabila de toxine, dar si substante care pot dauna stomacului, cauzand gaze si balonare.
Sursa material: www.houseofhealth.us
Foto: www.houseofhealth.us


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.