Alimente cu efecte benefice impotriva durerilor de spate

Imprimare

In special lipsa exercitiilor fizice, tensiunea musculara si degradarea discului intervertebral din cauza purtarii unor greutati pe o singura parte sunt principalele cauze ale acestor dureri. Pentru a le inlatura, de cele mai multe ori sunt recomandate exercitiile fizice, fizioterapia si masajul. Un stil de viata sanatos si o alimentatie cu suficiente elemente nutritive pot ajuta, insa, in mod eficient, la prevenirea sau atenuarea durerilor de spate.

Multi oameni subestimeaza influenta unei diete echilibrate pentru sanatatea spatelui. Un aport activ de produse lactate, bauturi si legume asigura stabilitatea scheletului nostru, spune dr. Reinhard Schneiderhan, medic specialist si chirurg ortoped din Munchen.

Apa - sursa vietii. Organismul are nevoie de apa pentru a furniza nutrienti prin intermediul vaselor de sange sau prin difuzie. Pentru o coloana vertebrala stabila, dar flexibila, este recomandabil sa se bea zilnic intre o jumatate de litru si doi litri de lichide, a spus dr. Schneiderhan. Acestea sunt in special apa minerala, sucuri din legume sau fructe si ceaiuri neindulcite din plante. Pentru un gust placut si racoritor se pot adauga in apa plata sau minerala felii de lamaie sau de portocala si menta proaspata.

Produse de origine animala ca surse de calciu. Calciul este cel mai important nutrient necesar pentru formarea oaselor si pentru prevenirea osteoporozei. Produsele de origine animala – cum ar fi laptele, iaurtul si branza – contin o cantitate mare de minerale. Branza este bogata in fosfor, care este utilizat impreuna cu calciul pentru sinteza osoasa. Ambele substante ar trebui sa fie in proportii echilibrate in organism. In cazul in care in organism este prea mult fosfor, reglajul fin natural se pierde.

Sursa: Antena Satelor