Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate 4 trucuri care te ajuta sa-ti accelerezi metabolismul si sa-ti reduci apetitul

4 trucuri care te ajuta sa-ti accelerezi metabolismul si sa-ti reduci apetitul

Email Imprimare

Fie ca este de natura fizica sau psihologica, apetitul exagerat este una din disfunctiile tot mai des intalnite in zilele noastre. Adesea, in ciuda intervalurilor destul de mici dintre mese, apare senzatia de foame, pusa pe seama stresului, a deceptiilor sau a altor probleme existentiale. Iar de aici pana la acumularea de kilograme in plus nu e decat un pas. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa invingi apetitul si sa accelerezi metabolismul:

1. Avocado. Pe langa efectul de satietate, consumul de avocado este benefic procesului de digestie. Pana acum cateva decenii, exista convingerea ca acest fruct nu trebuie inclus pe lista celor care doresc sa piarda kilograme, din cauza continutului caloric ridicat. E adevarat, avocado are un continut destul de mare de grasimi, insa aceste grasimi sunt din categoria celor sanatoase, asadar nu ingrasa! In plus, este bogat in proteine, iar acest lucru inseamna ca poate inlocui cu succes proteinele animale. E un atu nu doar pentru cei care vor sa piarda in greutate, ci si pentru cei care vor sa se mentina in forma. Consumul unui fruct de avocado pe zi actioneaza ca un benefic impuls asupra metabolismului. Astfel, pe langa faptul ca potoleste apetitul, pune in miscare si procesul de digestie.
Iata alte beneficii ale acestui minunat fruct: Avocado contine grasimi monosaturate, acid oleic despre care specialistii spun ca are capacitatea de a creste colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele. Pe langa cei 18 aminoacizi pe care ii contine, avocado are un bogat continut in vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu.
Fructul poate fi consumat in stare cruda, imediat dupa ce i se indeparteaza coaja sau in smoothie-uri dimineata, in combinatie cu alte fructe.
2. Coriandru si patrunjel. Daca ati decis sa duceti un stil de viata sanatos care include dobandirea unui echilibru alimentar, este important sa adaugati in smoothie coriandru si patrunjel (cu tot cu  tulpina, daca este posibil). Adaugand coriandru si patrunjel, ambele in stare proaspata, metabolismul va fi ajutat sa functioneze mai rapid decat o facea inainte, sa-si reintre in ritmul sau optim pentru a asigura organismului echilibru.
Aceste doua ierburi sunt adesea confundate datorita aspectului lor, insa coriandrul are mirosul mai patrunzator decat patrunjelul dulce-amarui, cu o usoara nota iute. Coriandrul este bogat in vitamina A si C, dar si in fitonutrienti, uleiuri volatile, acid oleic, acid linoleic, acid palmitic, acid stearic, acid ascorbic si compusi fenolici. Cu acest bogat continut, coriandrul este un excelent antiinflamator, combatand cu succes infectiile din organism. Amelioreaza durerile cauzate de artrita si reumatism, actioneaza benefic si asupra pielii, regleaza nivelul de zahar din sange. Patrunjelul nu este nici el mai prejos decat coriandrul si contine proteine, flavonoide, uleiuri esentiale, calciu, fosfor, fier, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si vitamina C. Patrunjelul in stare proaspata fortifica membranele celulelor sangelui, are un puternic rol de antioxidant, inhiba tumorile si in special cele localizate la nivel pulmonar.
Iata o reteta de smoothie care asigura nu doar satietate, ci si o accelerare a metabolismului. Aveti nevoie de: 200 ml lapte de cocos, frunze de sfecla, spanac, coriandru si patrunjel cu tot cu tulpina, jumatate de castravete, jumatate de avocado, sucul de la o lamaie, frunze de stevie. Se spala bine si se mixeaza in blender. Daca gustul final nu va este pe plac, puteti adauga, dupa ce ati dat totul prin blender, o lingurita de miere.
3. Tonic de lamaie. Un pahar cu apa calda in care s-a adaugat suc de lamaie, consumat dimineata pe stomacul gol, este o excelenta modalitate de stimulare a metabolismului si de scadere a apetitului.  Dar, daca acestui amestec i se va mai adauga si putin piper rosu, atunci rezultatele vor fi semnificative. Este indicat ca acest tonic sa se bea cu paiul pentru a va proteja dintii impotriva aciditatii.
In medicina Ayurvedica, consumul acestui amestec dimineata pe stomacul gol este deja o traditie. Iata cateva din beneficiile pe care le are consumul acestui amestec: stimularea digestiei si eliminarea mai eficienta a toxinelor din organism, reducerea activitatii radicalilor liberi si mentinerea unei stari generale optime. Apa calda, consumata pe parcursul intregii zile, dar mai ales dimineata, ajuta organismul sa se pregateasca de gestionarea alimentelor ingerate, ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal, combate constipatia, imbunatateste circulatia sangelui.
Lamaia are un continut bogat in vitamina C, vitamina B, fosfor, dar si flavonoide, substante puternic antioxidante si anticancerigene. Previne aparitia diabetului, regleaza procesul de digestie, combate constipatia, hipertensiunea arteriala. Este excelenta in ingrijirea pielii si a dintilor, ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi. Piperul rosu contine capsaicina – o substanta considerata o adevarata arma impotriva bolilor cardiovasculare si nu numai. Printre alte beneficii, capsaicina actioneaza asupra stomacului si a tractului intestinal, stimuland eliminarea rezidurilor. Combate artrita, psoriazisul, reduce colesterolul si impiedica formarea de cheaguri de sange.
4. Ceaiul verde. Se spune despre acesta ca este cea mai populara bautura din lume, dupa apa. Pe langa efectul de accelerare a metabolismului, de potolire a apetitului si arderea grasimilor, ceaiul verde este folosit si pentru prevenirea si combaterea cancerului, in cazurile de scleroza multipla, dar si in prevenirea afectiunilor psihice, precum Alzheimer si Parkinson. Scade nivelul de colesterolul si este un excelent protector al activitatii cardiace.
Ceaiul verde este un excelent antioxidant, ajutand organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si sa se mentina in forma maxima. Are un continut bogat in: vitamina C, alcaloizi, flavonoide, zaharuri, cafeina si L-teanina (o substanta efecte calmante asupra sistemului nervos). In China, ceaiul verde este adesea folosit pentru a combate depresiile si durerile de cap. (Surse: www.benessere360.com, www.curejoy.com, Foto: www.freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.