Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate 9 tipuri de dureri fizice cu cauze emotionale

9 tipuri de dureri fizice cu cauze emotionale

Email Imprimare

Fara indoiala, viata nu e numai lapte si miere. Uneori, stresul de intensitate mare duce la afectiuni fizice destul de greu de remediat. Desi exista voci care inca mai neaga legatura dintre emotii si diferite dureri din corp, specialistii au constatat o legatura directa intre corpul fizic si cel emotional, ambele fiind intelese ca un intreg, iar atributele unuia determina si o anumita stare a celuilalt.  


Iata cateva tipuri de dureri fizice care sunt direct raportate la emotii:

1. Durerea de cap. Indica un nivel foarte ridicat de stres. Daca, dupa o zi de munca, experimentati astfel de dureri, ar trebui sa luati in considerare pauze mai dese in timpul programului de lucru. Exista, desigur, si medicamente alopate care fac durerea sa dispara intr-un timp foarte scurt, insa, daca sunt luate foarte des, acestea pot provoca dezechilibre la nivelul stomacului, al ficatului sau a altor organe.
2. Durerea de gat. Daca experimentati astfel de durere, ati acumulat prea multe emotii legate de iertare. Poate ca aveti persoane care v-au fost prieteni foarte buni si atunci cand au gresit, nu ati reusit sa iertati. Neiertarea de sine este si ea declansatoare de dureri de gat. Exercitiul iertarii de sine si iertarea celorlalti este una din modalitatile sanatoase de a recapata starea de echilibru si de a inlatura aceste dureri.
3. Durerea de umeri. Daca umerii devin durerosi, e semn ca poarta pe ei o povara emotionala destul de mare. Cea mai buna solutie in cazul acestor dureri este aceea de a detecta problema si de a discuta cu ceilalti. Comunicarea cu cei din jur este esentiala in dobandirea starii de echilibru. In plus, un masaj cu uleiuri esentiale in zona dureroasa contribuie la combaterea durerii.
4. Durerea in partea superioara a spatelui. Astfel de dureri sunt semnul unei carente de suport emotional. Respingerile repetate din partea celorlalti sunt si ele cauzatoare de dureri in partea superioara a spatelui. Singuratatea este o alta cauza. Daca experimentati astfel de dureri, daca sunteti singuri sau ati fost respinsi si va simtiti nedreptatiti de destin, nu uitati ca omul nu a fost facut sa fie singur. Cautati companie! 
5. Dureri lombare. Oamenii care sufera de astfel de dureri au probleme de ordin financiar. Fie ca nu stiu sa-si gestioneze finantele sau nu beneficiaza de suficient suport financiar, aceste persoane au temeri legate de bani. Este important ca aceste temeri sa fie inlaturate, prin gasirea de solutii concrete la problemele financiare. Daca nu va descurcati, puteti cere sfatul unui specialist care sa va indrume asupra unei modalitati eficiente de gestionare a banilor.
6. Durerea de coate. Este semnul rezistentei la schimbare. Daca experimentati astfel de dureri, inseamna ca nu constientizati rolul adaptarii in societatea actuala. Astazi, traim in plina epoca a schimbarii. E necesar sa fim deschisi la aceste schimbari, sa stim sa ni le insusim asa cum este mai bine pentru noi. 
7. Durerea de maini. Unul din cele mai comune semne de salut este acela de a da mana. Atunci cand aveti dureri la nivelul mainilor, e semn ca nu va deschideti suficient de mult catre ceilalti. Retragerea in sine si izolarea sunt factori care duc la instalarea unor afectiuni mai grave. Este important sa comunicati, sa va gasiti un grup de prieteni cu care sa puteti impartasi gandurile.  
8. Durerea de solduri. Apare adesea atunci cand nu exista suficienta miscare. Persoanele care experimenteaza astfel de dureri sunt reticente la schimbare, nu vor sa ia decizii care sa determine o alta coordonata a vietii. Pentru astfel de persoane se recomanda scrierea zilnica a gandurilor intr-un jurnal. Acest lucru ii va ajura sa vada lucrurile intr-o noua perspectiva. 
9. Dureri la genunchi. In plan emotional, durerile de genunchi au drept corespondent reticenta de a evolua, dar si exuberanta de a-si etala calitatile. Lauda exagerata nu este o veriga spre evolutie. Este important sa aratati o oarecare reticenta in a va etala realizarile. Grija pentru ceilalti, actiunile de voluntariat sunt solutii care duc la echilibrarea emotionala. (Surse: www.inspireactachieve.com, viverepiusani.it, Foto: www.istockphoto.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.