Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Scapa de stres si anxietate cu exercitii Pilates!

Scapa de stres si anxietate cu exercitii Pilates!

Email Imprimare

Exercitii Pilates - cum te ajuta? Intaresc musculatura si dezvolta mobilitatea, fiind totodata cel mai eficient mod de a scapa de stres si anxietate.
Marga Balan, fondatoarea Scolii de Pilates, a acordat un interviu jurnalistilor de la revista Shape pentru numarul din luna aprilie, in care a vorbit despre modul in care exercitiile de pilates pot ajuta orice persoana sa scape de stres si anxietate: Cand vin motivele exterioare de ingrijorare: nu sunt in stare de nimic, o sa ma fac de ras, ce rau arat, ce m-am ingrasat, iar n-am bani, apare si pesimismul conversatiei interioare, deseori dobandit din copilarie si devenit a doua natura prin repetitie si obisnuinta. Acceptarea neputintei si cedarea controlului duce la Learned Helplessness - cand alegi sa te limitezi sa suporti pasiv sau resemnat vicisitudinile mediului inconjurator si iti creezi singur bariere mentale, deschizand drumul depresiei clinice, al bolilor mentale si al dizarmoniei fizice si emotionale, povesteste Marga Balan.

Exercitii Pilates: Avantaje pentru minte si trup
Conform Clinicii Mayo, sportul contribuie la cresterea endorfinelor, neurotransmitatorii senzatiei de bine, care elimina stresul. Exercitiile Pilates cresc nivelurile serotoninei, dopaminei si norepinefrinei, care scad in caz de depresie. In urma antrenamentelor de mare intensitate si durata, zonele specifice din creier sunt stimulate de acesti neurotransmitatori, dand o sezatie de euforie. Dupa Hibbert, exercitiile Pilates reduc tensiunea si grijile, tensiunea musculara, presiunea sangelui si ritmul cardiac, imbunatatind starea de spirit a practicantului. Sportul este cel mai bun tratament impotriva indispozitiilor de tot felul, anxietatii si depresiei, aducand disciplina, armonie si echilibru, claritate mentala si eficienta.
Contrologia din Pilates este dedicata mentinerii controlului emotional, fizic si psihic; indreptandu-ti atentia in interior pe durata antrenamentului, pe detaliul formei si executiei fiecarui exercitiu, mintea se reseteaza, totul devine o meditatie in miscare, un moment de pace si libertate, mai ales pentru ca pozitiile pot fi complicate, pe diferite planuri si axe ale miscarii.
Odata cu efectuarea corecta a exercitiilor creste si increderea in sine, datorita imaginii de sine, care se imbunatateste, si a realizarii unor posturi dificile. Puterea pe care o obtii poate fi cultivata prin mentinerea unei perspective optimiste care sa permita creativitatii si abilitatilor tale sa se desfasoare si sa te ajute sa te reinventezi, sa te reintorci la tine, sa gasesti noi oportunitati ca sa pui in aplicare telurile si visele tale, spune Marga Balan.

Exercitii Pilates... pentru optimism
Incearca Learning Optimism prin urmatoarele exercitii:
1. In fiecare zi, inainte de culcare, relaxeaza-te si gandeste-te la 3 lucruri care ti-au mers bine in ziua respectiva.
2. Urmareste-ti dialogul interior. Cand devine critic negativ, fii propriul tau aparator.
3. Cand lucrurile merg rau, concentreaza-te pe aspectele care se pot schimba.

Sursa: Antena Satelor


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.