Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Neglijarea afectiunilor reumatice poate duce la aparitia altor boli

Neglijarea afectiunilor reumatice poate duce la aparitia altor boli

Email Imprimare

Neglijarea afectiunilor reumatice, cum ar fi poliartrita reumatoida, poate duce la complicatii grave. Este avertismentul reumatologilor. Peste 150 de mii de persoane sufera de aceasta afectiune, dar, cu toate acestea, nu sunt inregistrate pentru tratament gratuit decat 50.000. Diferenta se explica prin faptul ca pacientii fie nu sunt diagnosticati, fie sunt tratati incorect.

In acest context, Societatea Romana de Reumatologie organizeaza o serie de cursuri postuniversitare pentru reumatologi, axate pe legaturile acestor afectiuni cu alte boli, dupa cum precizeaza presedinta Societatii, profesor doctor Ruxandra Ionescu: Ele pot sa fie responsabile, de exemplu, de o crestere a mortalitatii in randul pacientilor cu aceste afectari inflamatoare, reumatice, sunt responsabile de cresterea incidentei infectiilor, a neoplaziilor, de riscul cardiovascular. Bolile inflamatoare reumatice reprezinta un factor important de risc cardiovascular, apoi multe din bolile inflamatorii reumatice au impact pulmonar sever, care, tot asa, se poate asocia cu o crestere a morbiditatii si mortalitatii.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.