Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Despre bolile autoimune

Despre bolile autoimune

Email Imprimare

Bolile autoimune reprezinta o serie de reactii imunitare cauzate de inflamatia sistemica ce determina corpul sa se atace singur. Ce se intampla, de fapt? Acestea afecteaza peste 50 de milioane de persoane la nivel mondial, majoritatea victimelor fiind femei. Afectiunile autoimune se pot manifesta sub forme variate, printre care artrita reumatoida, diabet de tip I, afectiuni ale tiroidei, lupus, psoriazis sau scleroza multipla.

Bolile autoimune - cauze
Boala autoimuna nu este o maladie provocata de virusi sau bacterii, nici de celule canceroase ori de formatiuni benigne. Intr-o afectiune autoimuna, organismul se ataca pe el insusi.
Celulele de autoaparare ale corpului au misiunea de a ataca tot ce e strain. In momentul cand intalnesc celulele cu documente de identitate necunoscute, ele dau alarma, cheama intariri si incep sa produca anticorpii corespunzatori. In timus, o glanda situata intre stern si inima, asa-numitele limfocite T primesc instructajul necesar, pentru a sti sa recunoasca toate tipurile de celule ale corpului in intreaga lor diversitate si a evita sa le atace. Insa in cazul afectiunilor autoimune sunt puse in circulatie limfocite ce reactioneaza la tesuturile proprii ca la un corp strain. Astfel iau nastere inflamatii care nu se mai resorb, tesutul nu-si mai poate indeplini functiile si in cele din urma se distruge.

Bolile autoimune - manifestari
Identificarea corecta a unei boli autoimune poate fi un proces anevoios. Simptomele pot fi vagi, iar bolile autoimune pot capata forme dintre cele mai variate, afectand tiroida, creierul, pielea si alte organe. Acestea sunt cateva dintre simptomele care va pot conduce la posibilitatea de a suferi de o boala autoimuna:
- dureri articulare, dureri musculare, senzatie de slabiciune sau tremurat;
- pierdere in greutate, intoleranta la caldura sau ritm cardiac accelerat;
- iritatii sau mancarimi repetate, sensibilitate la soare, iritatie in forma de fluture la nivelul nasului si pe obraji;
- dificultate de concentrare sau lipsa de atentie;
- oboseala sau epuizare, crestere in greutate sau intoleranta la frig;
- pierderea parului sau pete albe pe piele sau in interiorul gurii;
- dureri abdominale, sange sau mucus in scaun, diaree sau ulceratii la nivelul gurii;
- uscaciune la nivelul ochilor, gurii sau pielii;
- amorteala sau furnicaturi la nivelul mainilor sau picioarelor;
- pierderi de sarcina repetate sau cheaguri de sange.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.