Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Prietenii fac bine la sanatate

Prietenii fac bine la sanatate

Email Imprimare

Va amintiti de toate acele studii care sustin ca persoanele casatorite traiesc mai mult decat oamenii singuri si ca daca cineva a avut un atac de cord si traieste singur va supravietui mai putin decat cel care are o sotie care va avea grija de el? Este adevarat: legaturile conjugale si in general cele de familie fac bine la sanatate. In baza unor studii recente, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca a locui izolat, cu putine contacte sociale, poate dauna sanatatii noastre cel putin la fel de mult ca obezitatea sau tensiunea arteriala ridicata.
Deja intr-un studiu publicat la sfarsitul anilor ’70, efectuat pe 7.000 de barbati si femei din Alameda County, in California, studiu care a inceput in 1965, autorii au observat ca persoanele izolate de ceilalti aveau aproximativ de trei ori mai multe probabilitati de a muri in timpul celor noua ani de monitorizare, decat persoanele cu legaturi sociale solide. O diferenta de supravietuire care nu are nimic de-a face cu varsta, sexul, obiceiurile si starea de sanatate fizica. Dimpotriva, autorii au constatat ca persoanele care aveau legaturi sociale intense, dar un stil de viata nesanatos (fumat, obezitate, sedentarism) traiau oricum mai mult decat persoanele cu putine legaturi sociale, care aveau un stil de viata mult mai sanatos.
Iar pentru a face bingo, e destul sa combinam socializarea cu adoptarea unui stil de viata sanatos. Recent, doua studii realizate de William Chopik, de la Universitatea de Stat din Michigan, confirma faptul ca puterea prieteniei se consolideaza odata cu varsta si ca poate fi mai importanta decat relatiile de familie. In studiile sale, Chopik a analizat aproape 280.000 de oameni din aproape 100 de tari si a constatat ca, la persoanele in varsta, prieteniile reprezinta un factor de sanatate si fericire mult mai puternic decat relatiile cu membrii familiei.
Astfel, intr-un un studiu privind relatiile si bolile cronice la care au participat aproape 7.500 de americani cu varste inaintate, rolul jucat de prietenie a iesit in evidenta extrem de puternic. Participantii la studiu au raportat ca atunci cand amicitia reprezenta o sursa de tensiune aveau mai multe boli cronice, in timp ce atunci cand prietenii erau un sprijin, si calitatea vietii lor era mult mai buna.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.