Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Cum sa slabesti si sa detoxifici organismul in somn

Cum sa slabesti si sa detoxifici organismul in somn

Email Imprimare

Sa fie posibil sa iti detoxifici organismul si sa slabesti (totodata) in timp ce dormi? Desi pare o utopie, s-a demonstrat stiintific ca acest lucru este posibil. Dr. Caroline Apovian, specialist in nutritie si tratarea obezitatii de la Boston University School of Medicine, a descoperit ca o dieta bogata in proteine are rolul de a accelera metabolismul peste noapte, ducand astfel la curatarea organismului si la topirea grasimilor.

Conform studiilor, dupa prima noapte poti da jos pana la 900 de grame, iar pierderea in greutate va continua si in saptamanile urmatoare, pana la 4 kilograme, in vreme ce, prin curatarea colonului intr-un ritm mai alert decat cel obisnuit, ca si prin eliminarea lichidelor din tesuturi, in urma acestei terapii, se asigura o detoxifiere eficienta a organismului.
Asocierea dietei cu somnul - 8 ore minim, in intervalul orar cel mai potrivit, respectiv 22 seara - 6 dimineata - aduce rezultate surprinzatoare:
In prima noapte veti merge la somn, iar dimineata, dupa opt ore de somn, veti observa ca ati slabit aproape un kilogram. Daca veti continua sa dormiti suficient in fiecare noapte, nu veti mai avea acea senzatie de foame. Senzatia de foame apare atunci cand nu dormim suficient, ceea ce stimuleaza secretarea hormonului asociat foamei, a explicat medicul Apovian pentru ABC News.
Somnul joaca un rol important in cura de detoxifiere si slabire, deoarece, in timpul noptii, organismul secreta doi hormoni ai apetitului alimentar: leptina, hormonul "bun", si grelina, hormonul "rau".
Pe scurt, in 8 ore de somn, organismul secreta mai multa leptina, ceea ce iti va tine in frau pofta de mancare. Daca dormi putin si ai un somn agitat, corpul tau va secreta mai multa grelina, hormonul "rau" care va stimula apetitul. Adauga la asta faptul ca iti reglezi metabolismul si curatarea tractului intestinal - inclusiv colonul, nu-i asa? - ceea ce va grabi eliminarea toxinelor din organism si va ajuta la purificarea lui.

Ce regim alimentar trebuie sa urmezi?

In prima zi trebuie sa consumi doar apa, sucuri de fructe si legume, shake-uri cu proteine, care vor accelera metabolismul peste noapte.
Pentru un shake proteic ai nevoie de: 3 oua de gaina, o banana, fibre solubile (fulgi de orz sau ovaz) si 400 ml de lapte. Amesteca toate ingredientele in blender si pastreaza shake-ul in frigider pana ce il consumi.
In urmatoarele sase zile nu trebuie decat sa adopti o dieta bogata in proteine, pentru a mentine arderea grasimilor intr-un mod constant.
Medicul Apovian sustine ca, in aceste sase zile, legumele si fructele sunt permise in cantitati nelimitate in cazul in care apare senzatia de foame.
In cele 6 zile ai voie sa mananci: carne slaba de vita, somon, ton, creveti, piept de pui si curcan, iaurt grecesc, fructe de padure, ananas, kale, salata verde, ulei de masline, masline, avocado, lapte de vaca, lapte de soia.

Ce trebuie sa contina meniul tau zilnic:

- 2 portii de cereale integrale
- 2 portii de produse lactate
- o portie de legume bogate in amidon
- 4 portii de grasimi sanatoase (acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6).
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.