Mierea cu turmeric, un adevarat panaceu

Imprimare

Turmericul este considerat un remediu eficient in tratarea multor afectiuni, iar cercetarile recente au aratat si modul in care proprietatile sale pot fi de folos sanatatii: poate modula genele si caile fiziologice, sprijina structura celulara, previne deteriorarea ADN-ului si ARN-ului, catalizeaza proteinele si ionii metalici si multe altele. Puterea acestuia de a trata mai multe tipuri de boli il include in categoria superalimentelor. Iar in combinatie cu mierea devine adevarat panaceu!

Turmericul nu poate fi asimilat de corp in starea sa cruda, catalizatorii care ii elibereaza puterea vindecatoare fiind grasimea, piperul negru si caldura. Pentru a-i mari biodisponibilitatea, in retete, turmericul se amesteca cu o lingura de ulei de cocos sau masline si se adauga piper negru sau se amesteca cu apa fierbinte si se bea.

Proprietati care il fac un remediu universal:

• Distruge celulele canceroase
• Are proprietati antifungice
• Are proprietati antioxidante
• Reduce inflamatia
• Inlatura metalele grele
• Contribuie la sanatatea creierului
• Are proprietati antibacteriene 
Mierea nu este doar un aliment delicios, ci, la randul sau, un superaliment, bogat in nutrienti si cu un indice glicemic redus. Mierea este antifungica si antibacteriana, avand, de asemenea, abilitati antiinflamatorii, se combina excelent cu turmericul, completand beneficiile acestuia. Mierea previne deteriorarea produsa de radicalii liberi prin stres oxidativ. Are efect antibiotic mai bun decat medicamentele. Antibioticele au fost folosite abuziv, ducand la dezvoltarea rezistentei bacteriilor la acestea. Pe de alta parte, enzimele din miere produc peroxid de hidrogen, care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Aplicata pe piele, contine o proteina numita defensin-1 (care face parte din sistemul imunitar al albinelor), care s-a dovedit responsabila de combaterea bacteriilor rezistente la antibiotice.
Mierea cruda de origine locala este un remediu eficient contra alergiilor sezoniere. Consumul unor cantitati infime din flora locala, prin polenul procesat de albine, dezvolta in corp anticorpii care permit tolerarea alergenilor. Si toate acestea fara efectele secundare cauzate de medicamente, ca ameteli, gura uscata si alte reactii adverse.

Ingrediente:
100 grame miere Apidava
1 lingurita pudra de turmeric
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.
Se depoziteaza amestecul la temperatura camerei, intr-un borcan de sticla.
Se consuma zilnic.
Cand te simti rau, mareste doza:
Prima zi – ½ lingura la fiecare ora
A doua zi – ½ lingura la fiecare 2 ore
A treia zi – ½ lingura de 3 ori pe zi
Nu inghiti compozitia imediat, ci las-o sa se dizolve usor in gura!
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei.