Sambata, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Ce sunt implanturile zigomatice si cum se realizeaza interventia chirurgicala?

Ce sunt implanturile zigomatice si cum se realizeaza interventia chirurgicala?

Email Imprimare

In stomatologia anului 2018 se vorbeste tot mai mult despre implanturi zigomatice. Acestea sunt destinate pacientilor care si-au pierdut dintii, iar osul maxilar al acestora s-a retras. Astfel, specialistii in chirurgie le insereaza pacientilor care au nevoie de o lucrare fixa niste "suruburi" in oasele pometilor. Spectaculos, nu-i asa?

Implanturile zigomatice sunt cunoscute si sub denumirea de "implanturile ultima sansa" sau "last resort". Osul zigomatic este osul pometilor. Acesta este o rezerva pentru situatia in care nu mai exista osul maxilar. Sunt niste implanturi care au lungimi ce incep de la 35 mm. Lungimea implanturilor difera de la un pacient la altul si depinde de distanta dintre osul zigomatic si creasta alveolara, explica doctorul stomatolog Ionut Leahu.
Acesta adauga: Intrucat sunt interventii complexe, acestea se pot efectua doar intr-o clinica stomatologica dotata cu o tehnologie de ultima generatie. Trebuie spus ca nu oricine poate efectua o asemenea interventie chirurgicala intrucat, pentru a ajunge la oasele zigomatice, echipa formata din medic chirurg, anestezist si asistenti va intalni pe traseu formatiuni anatomice asa cum ar fi sinusurile, orbita ochiului, diferite artere si nervi sau vene.
Acest tip de implant le ofera pacientilor posibilitatea de a avea o lucrare fixa o viata. Totul se face intr-o singura interventie, iar timpul de vindecare este considerabil mai redus decat in cazul implanturilor clasice. In plus, in 24 de ore se poate pune o lucrare provizorie.
Cine are nevoie de aceste interventii? Cel mai frecvent, pacientii care ajung la aceste implanturi zigomatice sunt pacientii cu esecuri in urma implanturilor conventionale. Adica s-au produs anumite resorbtii in jurul implanturilor conventionale care au dus la o distructie si mai mare a osului, esecuri ale grefelor osoase in care s-a incercat fara succes o reconstructie a maxilarului, puncteaza un chirurg din cadrul Clinicilor Dentare Dr Leahu.
Acesta mai spune: Si pacientii cu proteze mobile clasice pot beneficia de implanturi zigomatice. In timp, proteza duce la resorbtia prin presiune asupra osului si cu ajutorul implanturilor zigomatice se poate evita aceasta situatie.
Astfel, interventia chirurgicala care presupune implanturi zigomatice este de real ajutor pentru oamenii care viseaza sa aiba o dantura functionala pentru tot restul vietii lor.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.