Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Baile la picioare si beneficiile acestora

Baile la picioare si beneficiile acestora

Email Imprimare

Cu totii am avut, de nenumarate ori, senzatia de picioare grele, mai ales dupa o zi incarcata la munca. Baile de picioare, in special dupa o astfel de zi, nu sunt doar metode de relaxare, ci pot fi adevarate clipe de rasfat. Dincolo de rasfat, aceste bai aduc foarte multe beneficii organismului, mai ales daca in apa se adauga diverse plante, sare sau alte substante menite sa ajute la eliminarea starii de oboseala. Specialistii sunt de parere ca unul dintre cele mai placute moduri de detoxifiere a organismului este acela de a face baie la picioare.
Dupa cum se stie, picioarele reprezinta un punct de periferie a circulatiei sanguine si limfatice si de aici pleaca impulsul la intregul sistem circulator. Asadar, a le acorda mai multa atentie presupune a scapa de umflaturi, de senzatia de "picioare grele". Mai mult decat atat, fluxul sanguin isi recapata valorile normale, iar toxinele vor fi mai usor eliminate, fara a avea timpul necesar sa stagneze pentru a provoca daune.
Acordand suficienta atentie picioarelor, nu scapam doar de senzatiile dureroase locale, ci avem beneficii pentru intreg organismul. Persoanele care acorda atentie bailor la picioare vor avea si pielea intregului corp mai stralucitoare si cu un aspect mai sanatos, datorita imbunatatirii circulatiei.
Iata cateva modalitati prin care baile la picioare pot deveni adevarate momente de rasfat, dar pot oferi si beneficii sanatatii intregului organism:
Baile la picioare cu apa sarata. Se pare ca adaugarea sarii in apa de baie a fost inventata la japonezi, unde hidroterapia a devenit o adevarata arta. In Tokio exista ceainarii care ofera clientilor posibilitatea de a bea un anumit tip de ceai in timp ce stau cu picioarele in apa cu o concentratie foarte mare de sare. Procedeul poate fi efectuat si in confortul propriei case, iar beneficiile vor fi simtite imediat. Este important de precizat faptul ca sarea adaugata in apa fierbinte trebuie sa fie sare mare, grunjoasa. Se adauga in apa fierbinte si se tin picioarele in aceasta solutie timp de 20 de minute. Procedeul acesta are efect de detoxifiere, dar si de purificare a gandurilor si de claritate a mintii.
Baile la picioare cu alge. Pe langa stimularea circulatiei sanguine si limfatice si imbunatatirea oxigenarii celulare, algele au proprietati extraordinare datorita substantelor pe care le contin. Cele mai bune alge ca ajutor in procesul de detoxifiere sunt Laminaria digitata, Fucus vesiculosus si kombu. Acestea sunt bogate in iod, vitamine si oligoelemente, au o cantitate apreciabila de acid alginic, care faciliteaza procesul de eliminare a toxinelor. Algele enumerate mai sus se gasesc in farmaciile naturiste, fie sub forma de capsule, fie sub forma de pudra.
Alternarea apei calde cu cea rece. O alta modalitate de a transforma baia la picioare intr-o sursa de beneficii pentru intreg organismul este aceea de a alterna apa calda cu cea rece. Astfel, dupa ce se sta cu picioarele in apa calda timp de 10 minute, se tin picioarele in apa rece timp de un minut. O alternativa mai usoara la aceasta metoda este dusul cald-rece.
Masajul picioarelor. Indiferent ce alternativa de baie se alege, este important ca la sfarsitul procedeului sa se faca un masaj talpilor. Se poate aplica si o crema usoara, care sa patrunda in piele si sa lase senzatia de lejeritate. Se incepe de la varfurile degetelor, cu atingeri delicate si se continua apoi cu miscari mai energice. Degetele se pot masa si cu miscari circulare, unul cate unul, acordand suficienta atentie fiecaruia, astfel incat procedeul sa fie unul cu adevarat relaxant.
Cum se procedeaza? Multe persoane cred ca dusul zilnic este suficient, insa pentru a scapa de senzatia de „picioare obosite†este nevoie sa se acorde acestora o atentie speciala. Pentru baia de picioare este nevoie – in primul rand – sa se asigure o caldura suficienta in camera de baie. Se va folosi un lighean in care picioarele sa poata fi cufundate cel putin pana la glezne. Apa de baie se verifica cu un termometru, pentru a nu se depasi 49 de grade, dar sa nu fie nici sub 43. Pentru o atmosfera mai relaxanta, puteti pune o muzica lina. Daca apa se raceste, trebuie sa aveti la indemana apa calda pentru a completa. Dupa baie, picioarele se maseaza usor si se usuca bine intr-un prosop de bumbac. Se poate aplica o crema hidratanta. (Sursa: www.starbene.it, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.