Sambata, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Arena Sanatatii, o noua rubrica a canalului online ACC Media Channel

Arena Sanatatii, o noua rubrica a canalului online ACC Media Channel

Email Imprimare

Canalul media online ACC Media Channel (accmediachannel.ro) a acordat intotdeauna o atentie deosebita sanatatii. Iar in aceasta perioada a crizei cauzate de coronavirus, sanatatea a devenit o problema de maxima importanta, atat la nivel personal, cat si la nivel social, atat pe plan national, cat si pe plan mondial. Dupa ce vreme de zeci de ani sanatatea a fost la dispozitia politicului si a economicului (care, de multe ori, au afectat dezvoltarea sistemului sanitar si medical), sanatatea este astazi in masura sa le conditioneze pe acestea, acoperind orice disputa politica si in acelasi timp trecand in plan secund preocuparile privind functionarea economiei, cu urmari greu de precizat astazi. Astfel, sanatatea a devenit principalul subiect al dezbaterilor publice, inclusiv al deciziilor guvernamentale, care se succed cu o viteza ametitoare, zi de zi. Sanatatea ar trebui, probabil, sa ocupe acelasi loc principal si in dezbaterea politica si economica, care pentru moment pare a fi cu totul suspendata. Pe scurt, de sanatatea noastra depind atat starea noastra fizica si mentala, cat si starea economiei si modul in care societatea va evolua in anii urmatori. Iata de ce ACC Media Channel a initiat o noua rubrica, Arena Sanatatii, in care se dezbat atat problematica actualei pandemii, a implicatiilor si a solutiilor, a modului optim de a o contracara, cat si alte probleme, care pot parea banale pentru unii, dar care sunt importante.

Sa nu uitam ca starea noastra de sanatate e influentata si de gandurile noastre, de temerile si atitudinile noastre. Au existat experimente cu oameni care au murit de frig convinsi fiind ca au fost inchisi in instalatii frigorifice, desi in realitate acestea nici nu erau pornite, temperatura fiind de peste 20 de grade Celsius. Au existat, de asemenea, oameni simpli care, cu un bun control mental, desi nu erau sarmani, au reusit sa treaca prin taciuni incinsi. Sanatatea noastra depinde, prin urmare, si de increderea pe care o avem in noi insine, de mentalul nostru, de modul in care ne raportam la lume, de modul in care ne raportam la noi insine, de modul in care ne construim viata, zi de zi, ora de ora, chiar si atunci cand ne aflam in izolare sau in carantina.
Nu mai putin importante sunt problemele legate de alimentatie, pentru ca noi trebuie sa stim sa suplimentam cu vitamine, minerale, enzime si alte principii alimentatia cotidiana, care de obicei este prea saraca in principii active. Sa nu uitam nici importanta miscarii, pentru ca stim ca a face miscare este esential. Si trebuie sa gasim solutii chiar si atunci cand ne aflam in cadrul restrans al unei singure camere. Sa vorbim si despre tehnicile de respiratie! Toate acestea sunt probleme esentiale, chiar daca, poate, pentru unii pot parea banale. Iata de ce in noua rubrica Arena Sanatatii sunt abordate si probleme legate de alimentatie, de bucatarie, de traditii, de mituri, de credinte, de legende… Altfel spus, pilde care i-au ajutat pe oameni in nenumaratele incercari ale istoriei, unele cu mult mai dramatice decat cele prin care trecem noi astazi. In egala masura, sunt prezentate, desigur, si informatiile importante, cu adevarat esentiale, filtrate din fluxul mediatic haotic care ne bombardeaza clipa de clipa. De asemenea, sunt prezentate analize si dezbateri ce privesc nu doar mersul pandemiei, ci si modul in care vor arata viata noastra si lumea dupa ce aceasta criza va trece.
Urmariti noua rubrica Arena Sanatatii si fiti cat mai atenti sa va pastrati sanatatea, caci este bunul nostru cel mai de pret!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.