Joi, 11 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Articole Durerea de stern: cauze posibile

Durerea de stern: cauze posibile

Email Imprimare

Sternul este osul din centrul pieptului de care se ataseaza coastele (prin cartilaj). Acest os este deosebit de expus, durerea in stern este frecventa. Dar care sunt cauzele posibile? In caz de durere la nivelul sternului, ar putea fi implicat stomacul, de exemplu?
Sternul si coastele joaca un rol protector. Intr-adevar, ele protejeaza organele vitale situate in spate, in special inima si plamanii. Astfel, o boala pulmonara sau cardiaca poate fi foarte bine simtita in stern, chiar daca nu este cu adevarat originea sa.


Conditiile cardiopulmonare cel mai probabil sa provoace dureri sternale sunt:

Pentru inima: infarct miocardic, angina pectorala, disectie aortica sau pericardita (inflamatia pericardului, sacul care inconjoara inima); in aceste situatii diferite, durerea creste odata cu efortul, dar si in caz de stres intens;
Pentru plamani: embolie pulmonara, pneumonie, bronsita cronica, astm etc.
Durerea la nivelul sternului creste, in acest caz, la tuse.

Durere la nivelul sternului si stomacului
Stomacul poate fi, de asemenea, sursa durerii sternale, deoarece o parte a acestui organ (si mai mult a esofagului) este situata chiar in spatele acestuia. Astfel, se poate simti durere la nivelul sternului in caz de boala de reflux gastroesofagian (GERD), arsuri la stomac, ulcer, hernie de hiat (cresterea stomacului deasupra diafragmei), precum si in cancer de stomac sau tumoare in esofag. In acest caz, durerea tinde sa se intensifice dupa mese. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.