Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Articole Un leac incredibil: afinata are efect asupra creativitatii. Bauta cu masura...

Un leac incredibil: afinata are efect asupra creativitatii. Bauta cu masura...

Email Imprimare

Afinele sunt fructele cu cel mai evident efect asupra metabolismului glucozei, prin continutul in mirtilina, numit si insulina vegetala, care scade concentratia de glucoza din sange. Totodata, mirtilina din afine se combina in sange cu unii compusi simpli, rezultand alti produsi din categoria acizilor ce ajung in tesutul nervos al creierului. Acesti acizi simpli, derivati din transformarea mirtilinei din afine, actioneaza asupra unor zone din creier implicate in perceptia concentratiei de glucoza sangvina. In cele din urma, efectul este cresterea capacitatii creierului de a da comenzi pentru reglarea hormonala a absorbtiei de glucoza sau eliminarea acesteia din sange.

Cura de afine este recomandata si pentru probleme legate de metabolismul grasimilor, unele principii active din pulpa fructului actionand asupra mecanismelor hormonale si hepatice de monitorizare a productiei si depunerilor de substante grase. Astfel, unii compusi ai aniocianidelor, substante care dau culoarea albastra afinelor, cresc capacitatea de reactie a celulelor grase la hormonii tiroidieni. Ca urmare, chiar daca tiroida produce hormoni in mod normal, aceste substante din afine fac ca celulele grase de sub derm sa fie mai receptive si sa hidrolizeze grasimile.
In realitate, compusii din afine amplifica semnalul dat de hormonii tiroidieni, semnal care activeaza enzimele ce descompun grasimile pielii. Aceasta are drept consecinta reducerea cantitatii de grasimi acumulate sub piele, grabind slabirea in cazul unui consum ponderat. Pentru a ne folosi de afine intr-o dieta, specialistii recomanda consumul a 50-70 g afine inaintea mesei de pranz. Cura trebuie sa dureze minimum 18 zile si maximum 35, iar in timpul curei trebuie sa evitam consumul de fructe bogate in vitamina B, precum bananele si perele.

Afinata are efect benefic asupra creativitatii
Afinata contine peste 80% din compusii prezenti in fructul proaspat de afine, fiind recomandata in aceleasi afectiuni ca si afinele, insa mai putin la cei cu probleme hepatice sau cu tendinta de consum alcoolic in exces. In curele de slabit se recomanda a se consuma afinata in timpul mesei de seara si in nici un caz dupa masa de seara sau la orele amiezei.
Afinata contine insa unii compusi de fermentatie cu efect benefic asupra creativitatii, intuitiei si inventivitatii. Un consum de sub 100 ml o data la 3-4 zile poate avea insa un deosebit efect benefic asupra imaginatiei si creativitatii. Acest lucru nu se petrece nicidecum datorita alcoolului etilic, ci a unor alti alcooli, netoxici, care cresc activitatea electrica a unor zone din scoarta cerebrala. Dimpotriva, daca bem zilnic peste 60 ml afinata timp de 40 de zile, sau ne imbatam periodic cu o astfel de licoare, unele zone din creier pot fi afectate ireversibil de alcoolul etilic, ca si in cazul consumului oricarei tarii.
Sursa: www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.