Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Articole 10 remedii care te ajuta sa-ti detoxifici ficatul si sa pierzi in greutate

10 remedii care te ajuta sa-ti detoxifici ficatul si sa pierzi in greutate

Email Imprimare

Datorita ritmului alert si dezechilibrat al vietii, ficatul produce si stocheaza prea multe substante toxice. Este important sa eliminam aceste toxine si sa ajutam ficatul sa functioneze in mod cat mai sanatos. 
Ce este detoxifierea ficatului? Cand este supraalimentat, organismul stocheaza alimente si le transforma in grasime. Toxinele acumulate creeaza dezechilibre in organism sub forma de constipatie, balonare sau alte simptome. Persoanele care vor sa piarda in greutate ar trebui sa inceapa prin a-si detoxifia ficatul. Prin procesul de detoxifiere, toate aceste probleme vor fi combatute.

Curatarea ficatului se face consumand anumite alimente sau suplimente alimentare, dar in cazul suplimentelor alimentare este necesar avizul medicului. Nu abuzati de aceste cure. Ele trebuie facute numai atunci cand este necesar, insa exagerarile conduc la dezechilibre. Exista numeroase retete pentru a curata ficatul. Atentie! Fiind vorba de sanatate, este important ca sursele de unde va informati sa fie profesionale, iar sfaturile sa fie valide.
Cum iti curati ficatul? Una din functiile ficatului este aceea de epuratie. Prin aceasta functie, ficatul acumuleaza toxinele si apoi trebuie sa se elibereze de ele. Iata cateva remedii care ajuta ficatul sa scape de toxine:
1. Pastura de albine. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru detoxifierea ficatului. Pastura este un polen fermentat prin procese naturale, in stup. Ea are o actiune remarcabila in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice acute si cronice, ciroze. Pastura ajuta celula hepatica sa se regenereze, stimuland functia de detoxifiere, ajutand ficatul sa scape mai usor de substantele nocive. Studiile de specialitate au aratat ca bolnavii de afectiuni hepatice grave, care fac cure cu pastura, isi pot reface integral tesutul ficatului. 
2. Strugurii. Activeaza functia de epuratie a ficatului, stimuland producerea bilei. In plus, strugurii fac parte dintre cele mai gustoase fructe ale toamnei, asadar trebuie sa profitam din plin de beneficiile acestora pentru sanatate.
3. Merele. Nu degeaba se spune in intelepciunea populara ca “un mar pe zi tine medicul departeâ€. Sunt bogate in pectina si in alti compusi chimici care ajuta organismul in eliminarea toxinelor care se gasesc in sistemul digestiv.
4. Morcovul si sfecla. Sunt legume bogate in flavonoizi si in betacaroten, substante care stimuleaza functia hepatica.
5. Legumele verzi. Datorita clorofilei pe care o contin, legumele verzi sunt excelente in detoxifierea ficatului. Clorofila absoarbe toxinele din fluxul sanguin, protejand, astfel, ficatul.
6. Vinetele. Sunt adevarate tonice digestive care activeaza functia vezicii biliare.
7. Uleiul de masline. Consumat in cantitati moderate, uleiul de masline este un excelent ajutor atat al digestiei, cat si al metabolismului.
8. Ceaiul verde. Contine substante benefice functionarii ficatului, il ajuta sa elimine mai repede si mai eficient, substantele nocive pe care ficatul le proceseaza.
9. Cerealele complete. Faciliteaza metabolismul grasimilor si protejeaza functia hepatica.
10. Andivele. Contin substante care permit golirea vezicii biliare in mod cat mai natural.
Pentru o curatare mai eficienta a ficatului, ar trebui ca inainte cu o saptamana de cura propriu-zisa de detoxifiere sa se inceapa cu aceste alimente. Iata doua retete rapide de curatare a ficatului:
- Avem nevoie de ghimbir, ulei de masline, usturoi si suc de grepfrut si de lamai. Sucurile trebuie neaparat sa fie proaspete, facute in casa, nu cumparate din comert. Sucul de la doua fructe de grepfrut se amesteca cu cel de la patru lamai, se adauga doi catei de usturoi si o radacina de ghimbir. Se da totul prin blender, apoi se adauga 300 ml de apa plata si doua linguri de ulei de masline. Se amesteca din nou si se bea, de preferinta seara, inainte de a merge la culcare.
- O alta reteta de curatare rapida este aceea alcatuita din usturoi, ulei de masline si suc de portocale si ghimbir. Se amesteca doua linguri de ulei de masline cu un sfert de pahar de suc de portocale proaspat, jumatate de lingura de ghimbir pudra si jumatate de lingura de usturoi dat prin razatoare. Amestecati totul si beti acest amestec seara, inainte de a merge in pat. Culcati-va pe partea dreapta. Pentru efecte maxime, repetati aceasta reteta trei zile consecutive.

Surse: www.santeplusmag.com, www.onegreenplanet.org, www.fegato.com
Foto: pixabay.com


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.