De ce este absolut necesar sa ne hidratam?

Imprimare

Auzim tot mai des despre necesitatea hidratarii, insa, pentru a constientiza nevoia consumului de lichide, trebuie sa intelegem rolul pe care il detine apa in viata noastra. Apa joaca un rol esential in cadrul organismului uman, fiind prezenta in majoritatea celulelor corpului, intr-o proportie de aproximativ 60-65%. Hidratarea sau reinlocuirea fluidelor este unul dintre cele mai importante procese nutritionale, care se desfasoara constant, de-a lungul vietii unei persoane.

Efortul fizic face ca apa sa se piarda prin piele sub forma de sudoare si prin plamani, atunci cand respiram. In aceasta situatie, riscam sa devenim „victimele” deshidratarii. Exista diferite recomandari referitoare la consumul zilnic de lichide, specialistii considerand ca este necesar sa consumam zilnic o cantitate mai mare sau egala cu 2 litri, pentru o hidratare optima a corpului.
Iata cateva dintre beneficiile pe care consumul de apa le aduce organismului uman, potrivit womenslifestyle:
- mentine echilibrul fluidelor din organism;
- ajuta la absorbtia si transportul nutrientilor;
- lubrefiaza articulatiile si creierul;
- mentine temperatura corpului;
- consumul de apa joaca un rol important in controlul greutatii;
- ajuta buna functionare a colonului si previne constipatia;
- inlatura oboseala musculara;
- ajuta la buna functionare a rinichilor si, implicit, la eliminarea toxinelor din organism.
Nu in ultimul rand, consumul optim de apa actioneaza ca o bariera de protectie impotriva deshidratarii tenului, reprezentand „cea mai naturala si eficienta crema hidratanta ”.
Apa este cea mai recomandata in procesul de hidratare, insa exista multe alte alimente si bauturi care va pot furniza lichidele de care aveti nevoie: sucurile din fructe si legume, laptele, ceaiurile din plante, cafeaua si bauturile cofeinizate (acestea din urma, trebuie consumate in cantitati moderate). Apa se regaseste in multe dintre fructele si legumele consumate zilnic: pepene verde, rosii, castraveti, salata, dar si in ciorbe si supe.
Sursa: www.antenasatelor.ro