Dieta cu sfecla rosie iti purifica sangele si te ajuta sa slabesti

Imprimare

Sfecla rosie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrandu-se stiintific ca are cea mai mare forta in lupta cu tumorile. Este considerata cel mai puternic purificator al sangelui. Pe langa numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii, sfecla rosie are mai putine calorii decat va puteti imagina, fiind un element de baza in diete. Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie cruda sau fiarta, fie sub forma de sucuri, fie in supa sau in piureuri, fie la cuptor. O multime de preparate culinare pot capata culoare, savoare si un plus de vitamine prin simpla adaugare a sfeclei rosii. Spre deosebire de alte preparate, sfecla rosie nu-si pierde mare parte din vitaminele si microelementele pe care le contine.

Cura de slabire bazata pe consumul zilnic de sfecla rosie dureaza o saptamana, timp in care puteti pierde pana la 5 kg:
Ziua 1: Sandwich cu paine prajita, piept de pui rece, rosii si ulei de masline, orez fiert cu legume si salata de sfecla rosie cruda, supa calda de sfecla rosie, morcovi, telina si patrunjel.
Ziua 2: Lapte acru si porumb fiert, gratar de vita cu salata de sfecla rosie si leurda, supa rece de sfecla rosie, buchetele de conopida inabusita si pastai de fasole verde fierte.
Ziua 3: Omleta cu ciuperci, sandwich cu pate de soia, rosii, masline, busuioc, 100 g alune de padure neprajite, salata de muraturi cu sfecla rosie, castraveti si conopida.
Ziua 4: Orez fiert in lapte dulce cu putina miere si un praf de scortisoara, sote de morcovi cu mazare, supa de legume din cartofi, telina, sfecla rosie si salata verde.
Ziua 5: 100 g branza telemea, o felie de paine prajita cu marmelada de capsune, iaurt degresat, legume gratinate la cuptor (ciuperci, dovlecei, vinete) cu salata de sfecla rosie si pastarnac, cereale cu fructe proaspete.
Ziua 6: Cascaval cu salata de sfecla rosie si morcovi, doua mere, 200 g pui pe gratar, supa de orez cu legume (ardei, rosii, sfecla rosie, patrunjel).
Ziua 7: Sandwich din doua felii de paine integrala prajita cu doua rosii, ciuperci pe gratar si salata verde, peste marinat cu piper rosu si cimbru, salata de muraturi din sfecla rosie, conopida si castraveti.

Sursa: www.antenasatelor.ro