Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Articole Beneficiile portocalei rosii pentru sanatate si frumusete

Beneficiile portocalei rosii pentru sanatate si frumusete

Email Imprimare

Cultivate in special in Italia si Statele Unite, portocalele rosii au numeroase beneficii pentru sanatate, dar si pentru frumusete. Sicilienii obisnuiesc sa spuna ca cine mananca in fiecare zi o portocala rosie nu mai are nevoie de doctor. Ceea ce le face atat de pretioase este concentratia ridicata de antocianina, un antioxidant care ii confera culoarea rosie. Pe langa culoare, antocianina este responsabila si pentru proprietatile curative.

Studii efectuate de catre cercetatorii de la Universitatea din Milano au demonstrat faptul ca sucul de portocale rosii impiedica dezvoltarea celulelor adipoase, asadar, consumul acestora are ca prim beneficiu mentinerea greutatii corporale sau poate fi chiar un adjuvant in curele de slabire. Prezenta antocianinei face ca celulele adipocite – regasite in numar mai mare in zona abdominala - sa nu mai absoarba grasimea, ci doar substantele utile starii de echilibru. Studiile au demonstrat faptul ca sucul de portocale rosii duce la o diminuare rapida a excesului de tesut adipos. In plus, antocianina anihileaza radicalii liberi din organism, scazand astfel riscul cancerului.
Un alt beneficiu al portocalelor rosii este continutul ridicat de vitamina C, dar si de fibre. Consumul regulat al acestor fructe imbunatateste functiile cognitive, protejeaza rinichii, prevenind aparitia calculilor renali, scade nivelul de colesterol, protejeaza activitatea cardiovasculara, ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Prezenta potasiului determina imbunatatirea activitatii cardiace si a circulatiei.
Cei care doresc o detoxifiere a organismului pot face o cura cu suc de portocale rosii, un alt beneficiu al acestora fiind eliminarea toxinelor. In plus, curele cu suc de portocale rosii fortifica sistemul imunitar si confera un plus de energie. Specialistii recomanda consumul de portocale rosii pentru evitarea afectiunilor de sezon. Sunt vizate aici persoanele de varsta a treia, dar si copiii.
De asemenea, pentru copiii mici, consumul de portocale rosii contribuie la construirea unui sistem imunitar puternic, mai ales in sezonul rece, cand gripele si racelile sunt foarte frecvente.

Beneficii pentru frumusete.
Pe langa beneficiile aduse sanatatii, portocala rosie poate fi folosita cu succes si pentru frumusete. Consumul de portocale rosii – fie pulpa fructului sau sub forma de suc – va mentine tenul mai elastic si mai ferm, datorita antioxidantilor care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Se pot face masti de gomaj cu suc de portocale proaspat amestecat cu zat de cafea si miere. Dupa aplicarea procedurii de gomaj, se clateste tenul cu apa rece.
Pentru atenuarea ridurilor se face o masca din suc de portocale rosii, o lingura de miere. Se poate adauga si o jumatate de fruct kiwi. Se amesteca toate cele trei ingrediente in proportiile dorite, astfel incat sa se formeze o pasta omogena. Se aplica pasta pe tenul proaspat curatat si se lasa 20 de minute, apoi se clateste cu apa rece din abundenta. Daca se repeta procedura de doua ori pe saptamana, ridurile vor fi vizibil atenuate, iar tenul isi va recapata tonusul si fermitatea.
Pentru tenul gras si acneic se recomanda masca cu argila verde, suc proaspat de portocala rosie si lapte praf. Se amesteca 2 linguri de argila si o lingura de lapte praf, apoi se adauga sucul de la o jumatate de portocala rosie. Se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. La nevoie, se poate adauga si o lingura de apa, daca amestecul obtinut initial este prea tare. Pasta obtinuta se lasa la rece timp de 30 de minute, apoi se aplica pe tenul curatat. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, apoi se clateste tenul cu apa la temperatura camerei.
Indiferent de tipul de ten, puteti beneficia de proprietatile portocalei rosii pentru redarea fermitatii si stralucirii. Astfel, se amesteca sucul de la o jumatate de portocala rosie cu 2 linguri de lapte. Se aplica pe ten si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa rece. Pentru mentinerea prospetimii tenului, se poate repeta procedeul chiar si de 3 ori pe saptamana. (Sursa material: rimedidellanonna.it, Foto: pixabay)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.