Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Sanatate si Frumusete Sanatate Articole Cum tratam bataturile formate din cauza monturilor?

Cum tratam bataturile formate din cauza monturilor?

Email Imprimare

Atunci cand suferim de monturi, axul anatomic al degetului se schimba si deviaza spre partea interna a piciorului. Asta face ca toata greutatea corpului sa nu mai apese pe zonele anatomice care in mod normal preiau sarcina, ci sa fie preluata de celelalte degete. Acest lucru favorizeaza aparitia bataturilor la nivelul metatarselor 2 si 3. Primim mai multe raspunsuri de la dr. Tarek Nazer.

Multi nu inteleg ca bataturile acestea apar pentru ca avem o diformitate la nivelul degetului 1 si ajung sa faca tot felul de tratamente pentru a indeparta bataturile. Sunt tratamente locale, fara a se ajunge la cauzele initiale, iar asta face ca bataturile acestea sa nu mai fie tratate niciodata, pentru ca nu a fost tratata cauza principala, atrage atentia dr. Tarek Nazer, medic specialist Ortopedie & Traumatologie, specializat in chirurgie moderna artroscopica si minim invaziva.

Ce e de facut, in acest caz?
Trebuie sa schimbam inca o data axul anatomic, ca sa vina in zona de sprijin anatomica si atunci vor disparea bataturile fara nici un tratament. Practic, zonele in care apar bataturi nu vor mai fi suprasolicitate pentru sprijin, doar din instinctul de a proteja metatarsul 1, afectat de monturi.

Ce incaltaminte e recomandata?
Atat in cazul persoanelor cu hallux valgus neoperat, cat si in cazul celor care au trecut deja prin tratamentul chirurgical, recomandarea generala este de a purta incaltaminte cat mai comoda. Mai ales la cazurile incipiente de hallux valgus trebuie sa se evite incaltamintea ingusta sau cea care grabeste procesul de deformare. Cu cat deformarea este mai mare, cu atat operatia devine mai dificila pentru ca noi trebuie sa actionam in mai multe zone: in zona metatarsului – cu una sau doua proceduri, la nivelul falangei proximale – si asta face ca recuperarea dupa operatie sa fie mai dificila. De aceea, la primele semne de durere si de disconfort la nivelul halluxului, dupa aparitia unui mont proeminent, pacientul trebuie sa ia serios in calcul un tratament chirurgical, care in faza incipienta a monturilor este un tratament mult mai usor cu o recuperare mult mai usoara, subliniaza specialistul. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.