Reteta romaneasca: Chiftelute la cuptor

Imprimare

In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata reteta romaneasca Chiftelute la cuptor. Reteta a fost oferita si preparata de Symphony Romanian Fusion si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, Bucuresti. Reteta a fost adaptata din reteta traditionala, pentru a avea o valoare calorica mai mica pastrand gustul chiftelelor clasice. In luna martie a fost promovata bucataria romaneasca fusion, iar restaurantul partener al proiectului a fost Symphony Romanian Fusion.

Ingrediente: 1 kg pulpe de pui, 3 bucati medii ceapa alba, 6 capatani usturoi, ½ dovlecel, 3 legaturi marar, 2 oua, 200 g ciuperci, 1 lingurita psyllium, 2 linguri quinoa, 1 varf de lingurita sare, 1 varf de lingurita piper, 1 lingurita cimbru, tarhon, la alegere
Mod de preparare: Se taie carnea de pui marunt (dupa ce se inlatura pielita). Dovlecelul si ciupercile se taie bucati mici si se amesteca apoi cu carnea, condimentele si ouale. Se formeaza fiecare chifteluta si se trece prin quinoa. Se pun chiftelutele la copt, in tava tapetata cu hartie de copt.
Mod de servire: Se servesc in sos marinat sau cu briose de legume.

Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii  a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a doua editie, care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2015. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.
Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.