Pastravi manastiresti cu legume

Imprimare

Se zice ca, de Buna Vestire, ca sa ai spor in casa, trebuie sa-ti fie masa plina. Mai ales cu bucate de peste. Aflata demult la Manastirea Bistrita din Neamt, aceasta reteta de Pastravi manastiresti cu legume s-ar potrivi numai bine in aceasta zi.
Aveti trebuinta de: 3 pastravi, 200 g fasole verde (poate fi si din conserva), doua cepe, doi ardei grasi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.
Cum se procedeaza: Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav!). Intr-o tava, se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot, se presara cimbru.

Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt
Sursa: antenasatelor.ro
(Simona Lazar, Antena Satelor)