Cheesecake (prajitura cu crema de branza si dulceata din fructe de padure)

Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Cheesecake (prajitura cu crema de branza si dulceata din fructe de padure).
Ingrediente pentru blat: biscuiti, unt topit.
Ingrediente pentru crema - strat 1: crema de branza, zahar, zahar vanilat, oua intregi.
Ingrediente pentru crema - strat 2: smantana, zahar vanilat, fresh de lamaie, gelatina.
Ingrediente pentru decor: dulceata din fructe de padure, frunze de menta.

Mod de preparare blat: Se macina biscuitii marunt pana se fac precum pesmetul, se adauga untul topit si se amesteca bine. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu ulei si se preseaza foarte bine, creand un strat uniform. Se lasa la cuptor, la 200 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare crema - strat 1: Crema de branza si zaharul se amesteca, apoi se adauga zaharul vanilat si ouale. Se bat cele 4 ingrediente bine pana se transforma intr-o spuma. Se adauga compozitia in forma de tort, peste blat si se lasa la cuptor, la 150 de grade, timp de 60 de minute.
Mod de preparare crema - strat 2: Smantana si zaharul vanilat se amesteca impreuna cu fresh-ul de lamaie si gelatina topita, pana ce se transforma intr-o crema. Se adauga peste primul strat de crema (dupa ce s-a racit) si se lasa la rece timp de cateva ore. Se orneaza cu dulceata din fructe de padure si frunze de menta.

Programul educational culinar Atelierul de gusturi este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, avand o durata de 12 luni. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.
Pentru mai multe detalii legate de proiect si despre program intrati pe pagina de Facebook www.facebook.com/atelieruldegusturi.