Porchetta

Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Porchetta.
Ingrediente Porchetta: 3 kg piept de porc, 30 ml ulei de masline, 40 g sare de Himalaya cu chili, 30 g usturoi granulat, 30 g condimente pentru carnati, 30 g piper fresh, 30 g boia afumata, 10 g rozmarin, 10 g cimbrisor.
Ingrediente salata: ½ ceapa rosie, ½ castravete, 2 bucati ardei copt, 2 graunte usturoi, 10 ml otet balsamic, 10 ml ulei de masline.

Mod de preparare Porchetta: Se taie rozmarinul si cimbrisorul marunt. Se amesteca bine toate condimentele. Pieptul de porc se unge cu ulei de masline pe ambele parti si se presara cu condimente. Se amesteca bine totul pana ce carnea capata o culoare rosiatica. Se ruleaza carnea, se leaga bine cu sfoara si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 180 de minute. Se serveste cu salata si vin rosu.
Mod de preparare salata: Ceapa rosie si castravetele se taie cubulete. Ardeiul copt se taie in bucati mici. Usturoiul se striveste, apoi se taie in bucatele. Se adauga ulei de masline si otet balsamic, apoi sare de Himalaya si piper.

Programul educational culinar Atelierul de gusturi
este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, avand o durata de 12 luni. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.
Pentru mai multe detalii legate de proiect si despre program intrati pe pagina de Facebook www.facebook.com/atelieruldegusturi.