Petala de primavara

Imprimare

Reteta creata de Florarul-sef de la Pizza Flower, pentru a sarbatori Ziua Femeii. Reteta poate fi testata prin comenzi la domiciliu in luna martie.
Ingrediente pentru fiecare Petala de primavara: pentru 220 g aluat: 140 g faina alba 000, 1 g drojdie proaspata, 175 ml apa filtrata, 4 g sare de mare; pentru topping: 1 dovlecel mic, 50 g de branza de capra, 1 fir de marar, 2 catei de usturoi.

Mod de preparare aluat: Se pune drojdia in apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute, la caldura formandu-se o "maia". Intre timp se cerne faina, se face o gaura in mijlocul ei si se adauga maiaua, framantandu-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adaugand mereu apa calduta.
Se lasa la dospit minimum 30 de minute pana aproape isi dubleaza volumul. Apoi se lasa aluatul sa se odihneasca peste noapte, in frigider.
Mod de preparare Petala de primavara: Se scoate aluatul de la frigider si se lasa cateva zeci de minute afara, la temperatura camerei.
Se intinde in strat subtire sosul de rosii pregatit in prealabil cu putina sare, piper, oregano, busuioc proaspat si foarte putin usturoi.
Se asaza feliile de dovlecel, taiat pe lung, pe fiecare petala in parte, in total 6 bucati. Apoi se adauga branza de capra taiata cuburi, mararul taiat mare si doi catei de usturoi tocati marunt.

Secretele bucatarului!
1. Este de preferat ca atunci cand se pune pizza la cuptor aluatul sa nu fie rece pentru a putea creste in cuptor.
2. Pentru un gust delicios si un aspect apetisant, se intinde toppingul uniform, fara bordura, sub forma de floare
3. Acasa, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatra din marmura sau granit, incinsa in cuptor la 250°, timp de 30 de minute, astfel incat sa aiba o temperatura constanta.
4. Pizza se pune pe o hartie de copt usor infainata inainte, ca sa nu se lipeasca de piatra incinsa la cuptor.

Despre Pizza Flower
Deschisa pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca forma si gust, fiind un concept unic in Europa. Alintata “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Sectorul 3, Calea Dudesti nr. 129.
Pentru a respecta conceptul, toate retetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, printesa noptii, floare de nu-ma-uita, trifoi cu patru foi, flower power, motul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivora, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei retele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii in Bucuresti, in sectorul 1 si sectorul 2.
In 2016, Pizza Flower s-a implicat in comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, Gradinita sociala “Licurici”, Complexul ”Pistruiatul”, Campania „Brancusi e al meu” etc.
Mai multe detalii gasiti pe www.pizzaflower.ro