Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Sardinele, sanatoase, delicioase si de nelipsit din alimentatie!

Sardinele, sanatoase, delicioase si de nelipsit din alimentatie!

Email Imprimare

Stiai ca sardinele intrec pesti precum tonul sau somonul in aportul de omega 3? De fapt, au cel mai mare aport de omega 3 dintre toate alimentele. In doar 80 de grame de sardine gasim aproximativ 1950 mg de omega 3. Ca sa nu mai vorbim despre continutul ridicat de vitamina D care este, dupa cum stim cu totii, esentiala pentru oase. Norvegienii sunt fani inraiti ai sardinelor si sa nu va surprinda daca o sa regasiti o multime de preparate care contin acest peste in bucatariile nordicilor. Si unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama atunci cand vorbim despre sardine este acela ca nu contin toxine, asa cum o fac pestii mai mari. Asta pentru ca sardinele sunt mici si se afla pe o treapta inferioara a lantului trofic. Iar datorita vitezei cu care acestea se reproduc, se gasesc usor si sunt accesibile ca pret.

Pana si nutritionistii recomanda sardinele atat pentru alimentatia celor mari, cat si pentru o dieta bogata pentru cei mici. Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka si finalistul cunoscutului show de televiziune MasterChef, nu se dezice atunci cand vine vorba despre retete delicioase, dar si sanatoase. Astazi, de exemplu, va recomanda o pasta de sardine cu menta si ceapa care poate tine loc atat de pranz, cat si de cina. Sau, daca vreti sa va surprindeti prietenii cu un aperitiv inedit, puteti conta pe acest preparat.
Pasta se poate prepara, la alegere, ori cu Eva Sardine in ulei vegetal sau cu Eva Sardine in ulei vegetal cu lamaie, pentru un plus de savoare. Ca ingrediente principale, asigurati-va ca nu va lipsesc: menta proaspata, o ceapa rosie si o paine cu seminte sau, dupa gust, o bagheta frantuzeasca. Sardinele se paseaza cu o furculita, adaugand treptat menta maruntita, uleiul (din conserva) si sare, in functie de preferinte. Separat, painea se decojeste si se taie felii triunghiulare, dupa care se pun intr-o tava, la cuptor, pana se rumenesc si devin aurii.
Dupa ce painea este rumena, iar pasta de sardine s-a odihnit cateva minute si este complet omogena, puteti incepe sa decorati feliile atat cu pasta, cat si cu rosii proaspete si ceapa. Rezultatul este unul numai bun de lins pe degete, dar va lasam sa descoperiti chiar voi asta. Si nu uitati: o dieta sanatoasa se construieste in timp numai cu ingredientele potrivite. Pofta buna!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.