Cartofi cu sos de legume

Imprimare

Persoanele care se decid sa urmeze un regim de slabit pot fi, fara de voie, vegetarieni (sau macar pe jumatate vegetarieni, adaugand in meniu lapte, branzeturi, oua sau chiar peste). Carnea slaba de peste (ce are un continut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, branzeturile degresate si fructele sunt ingredientele de baza ale unor preparate la fel de bogate in arome si gusturi ca si cele pe care le-am putea considera "obisnuite".

In aceasta perioada a anului, credinciosii ortodocsi vor fi si ei adeptii acestei diete, chiar daca numai pentru aproape sase saptamani cat tine Postul Craciunului. Este bine de stiut insa ca optiunile alimentare nu trebuie sa se reduca doar la popularii cartofi fierti, fasole uscata, ciorbe de legume, halva si masline. Lumea vegetala este atat de bogata, incat nu ai cum sa te saturi, iar retetele parca nu au fost niciodata atat de creative. Asadar, o ocheada in cartile de bucate, un strop de imaginatie si... pofta buna!

Sa gatim, deci, Cartofi cu sos de legume
Ai trebuința de: 500 g cartofi, 1 dovlecel, 1 ardei capia, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 3 rosii, 1 lingura cu pasta de tomate, 4 oua, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, ulei de floarea-soarelui.
Cum se prepara: Dovleceii se taie cuburi si se presara sare. Cepele si usturoiul se toaca marunt. Ardeiul capia se taie cubulete. Rosiile rase se amesteca bine cu pasta de tomate. Se incing 100 ml ulei intr-o cratita, se pun ceapa si ardeiul si se calesc cinci minute. Se adauga dovleceii, se prajesc pana devin aurii si se toarna rosiile. Se condimenteaza, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana scade sosul format. Se opreste focul, se presara patrunjel tocat si se amesteca. Cartofii se taie cuburi si se prajesc in ulei incins.
Sursa: Antena Satelor