Fursecuri cu miere si scortisoara

Imprimare

Fursecurile cu miere si scortisoara sunt aromate, gustoase si usor de preparat. Pot fi decorate cu ciocolata, glazura de apa cu zahar pudra sau simple. Combinatia de miere si scortisoara insoteste perfect un ceai fierbinte si o lectura placuta in zilele reci de iarna!
Ingrediente: 100 g miere; 2 oua; 3 linguri ulei; 30 g zahar pudra; 1 lingura scortisoara pisata; un varf de cutit de sare; 1½ lingurita bicarbonat; zeama de lamaie; zahar vanilat; faina cat cuprinde.
Mod de preparare: Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie si sarea; se amesteca bine, apoi se adauga faina (cantitatea necesara pentru a obtine un aluat potrivit de moale).
Se acopera cu un servet si se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute. Se intinde o foaie groasa de 1½ cm si se taie fasii lungi de circa 12-14 cm si late de 2 cm.
Fiecare fasie se rasuceste si se indoaie in forma de corn, apoi se asaza pe o tava de copt usor unsa cu untdelemn. Se coace la foc potrivit.
Dupa ce s-au copt, cat sunt inca fierbinti, se presara cu zahar vanilat.
Noi va recomandam cu drag mierea Apidava, mierea romaneasca din inima Transilvaniei. (Foto: pixabay.com)