Inghetata-sorbet

Imprimare

Pentru a va indulci si racori in zilele toride de vara, inghetata este solutia perfecta. Puteti sa adaugati retetelor dumneavoastra un strop de rafinament si sa va surprindeti astfel prietenii cu o inghetata-sorbet. Sorbetul se obtine din piureul de fructe, amestecat cu un sirop inchegat si cu zeama de lamaie. Va oferim si noi cateva propuneri de inghetate-sorbet. Pentru o inghetata-sorbet de capsuni aveti nevoie de aproximativ 1 kilogram de capsuni si 250 grame de zahar. Mixati capsunile pana cand compozitia ia forma unui piure. Pregatiti, din zahar si 1 pahar de apa, un sirop pe care il lasati sa fiarba in jur de 20 de minute. Piureul de capsuni si siropul racit se amesteca, adaugand zeama de lamaie, dupa gust. Dupa aproximativ 3 ore de stat la rece, de preferat in congelator, inghetata-sorbet este gata pentru servire. Daca doriti sa experimentati o reteta mai complexa si sa va jucati cu o combinatie inedita de fructe, inghetata-sorbet de piersici si fragi va fi, probabil, pe placul dumneavoastra. In acest caz, se va pregati atat un sorbet de piersici, cat si unul de fragi. Piureul de piersci se mixeaza cu siropul preparat ca in cazul inghetatei-sorbet de capsuni, apoi se lasa la rece, timp de aproximativ o ora. In continuare, dupa ce au fost spalati si curatati, fragii se paseaza, iar piureul rezultat va fi amestecat cu siropul pregatit din 150 grame de zahar, continutul unui plic de zahar vanilat si 150 mililitri de apa. In compozitie se poate adauga zeama de lamaie, dupa gust. Se recomanda ca sorbetul de fragi sa fie turnat, dupa racire, peste sorbetul de piersici. In momentul servirii, inghetata-sorbet se poate rasturna pe un platou, pentru a fi taiata felii si ornata cu frisca sau fructe proaspete. Pentru un plus de savoare, puteti picura cativa stropi de sirop natural, de exemplu, de la Europlant.

www.evakuator-servis.com/
http://galid.com