Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Lamaia, fructul bun la toate

Lamaia, fructul bun la toate

Email Imprimare

Lamaia, fructul pe care il asociem imediat prepararii ceaiurilor impotriva racelii si gripei, este cunoscuta mai ales pentru cantitatea imensa de vitamina C continuta, dar poseda multe alte virtuti. In compozitia lamaii intra, in diferite proportii, vitamina A, vitaminele B1 si B2, bioflavonoide si pectina. Insa vitamina C este, de departe, elementul esential, estimandu-se ca 100 g de lamaie contin aproximativ 50 mg de vitamina C. Toate aceste substante sunt antioxidanti puternici, care confera lamaii si proprietati antiseptice, esentiale in combaterea infectiilor. In bucatarie, lamaia ar trebui sa fie o prezenta constanta, conferind supelor, sosurilor, legumelor si deserturilor de diferite tipuri o aroma cu totul deosebita. Datorita continutului ridicat de vitamina C, lamaile sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor, asupra tesuturilor si a capilarelor, normalizand fluxul sangvin si nivelul de zahar din sange. De asemenea, vitamina C este un remediu eficace impotriva stresului. Lamaia are si actiune diuretica, contribuind la eliminarea toxinelor. La nivelul aparatului circulator, lamaia ajuta la reducerea nivelului de colesterol. Nimic nu se compara cu lamaia in privinta efectului de intinerire a pielii, prin echilibrarea nivelului PH-ului. Se spune chiar ca abcesele  sau alte tipuri de eruptie cutanata pot fi vindecate aplicand o felie de lamaie proaspata pe locul dureros. Compresele cu suc de lamaie sunt solutia naturala ideala pentru calmarea migrenelor. La fel de benefic este efectul lamaii asupra parului: pentru a conferi stralucire podoabei capilare, se recomanda clatirea cu suc de lamaie dupa samponare. Pe vremuri, lamaia  a fost elogiata chiar si pentru presupusa sa putere de a combate efectul veninului. Se spune ca doi condamnati urmau sa fie lasati prada viperelor. Ambilor le-a venit ideea sa consume lamai. Imunizati, nu au fost afectati de periculoasele muscaturi ale reptilelor. Tot despre lamai, medicul francez Raymond Dextrait scria: Ne-am obisnuit intr-atat de mult cu lamaile, incat rezultatele miraculoase datorate lor nici nu ne mai surprind. Pe timp de vara, incercati sa inlocuiti sucurile acidulate cu binecunoscuta limonada. Nimic nu se compara cu gustul racoritor, usor acrisor al sucului de lamaie, pe care il puteti tempera cu un strop de sirop natural, de exemplu de la Europlant.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.