Reteta bucovineana: varza cu taitei de casa

Imprimare

Cu ocazia lansarii proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui eveniment din seara de 5 februarie, reteta de varza cu taitei de casa, preluata din retetarul Retetele bunicului, redactat de Adrian Buzoianu. Va prezentam aceasta reteta, pentru a o incerca si dumneavoastra, acasa.

Ingrediente (pentru 10 portii): 1 kilogram de faina, 4 oua, 2,5 kilograme de varza alba dulce, 250 grame de untura, 0,5 grame de piper, 50 grame de sare.
Mod de preparare:
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi.
Foile se lasa sa se zvante, se ruleaza sul si apoi se taie in fasii subtiri de 1 centimetru latime.
Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare, timp de aproximativ 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Preparatul se serveste cald.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de Russenart Communications in parteneriat cu restaurantul Bucatarasul cel dibaci. Printre partenerii media ai acestui proiect se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.evakuator-servis.com/
http://europosud.ua/