Reteta bucovineana: tocinei

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, restaurantul Bucatarasul cel dibaci a prezentat, in cadrul unui nou eveniment din 12 februarie, o noua reteta din Bucovina - tocinei -, primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, judetul Suceava. O reteta apetisanta, numai buna de incercat acasa.

Ingrediente: 2 kilograme de cartofi, o lingura de sare, piper, 2 oua, o lingura de faina, un pumn de branza de burduf, untura de porc, smantana.
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).
Cartofii rasi se amesteca bine cu faina, ouale, sarea si piperul. Se amesteca apoi cu branza.
Pasta se toarna intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa la cuptor pana capata o crusta maro-aurie.
Dupa ce s-a copt, preparatul se scoate din cuptor, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat este cald.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de Russenart Communications in parteneriat cu restaurantul Bucatarasul cel dibaci. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

www.evakuator-servis.com
http://www.europosud.ua