Reteta bucovineana: bors de sfecla rosie

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci va avea loc, joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19.00, petrecerea bucovineana cu tema Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene! Cu acest prilej, clientii restaurantului vor putea degusta o noua reteta bucovineana: bors de sfecla rosie. Reteta este primita de la Pensiunea Collada, din Gura Humorului, judetul Suceava. Iata, mai jos, reteta de bors de sfecla rosie, pe care o puteti incerca si dumneavoastra!

Ingrediente: 4 sfecle rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 kilogram de cartofi, 2 oua, 1 cana de smantana, 1 lingura pasta de ardei, 1 lingura bulion de rosii, taitei, 1 litru de bors de putina, leustean
Mod de preparare:
Coaceti in cuptor sfeclele rosii.
Taiati marunt ceapa, morcovul si cartofii.
Amestecati ouale cu smantana.
Puneti la calit zarzavaturile, in 3 litri de apa. Adaugati pasta de ardei si bulionul de rosii.
Dupa ce au fiert legumele, adaugati taiteii si borsul de putina.
Luati compozitia deoparte si adaugati amestecul de oua cu smantana. Puneti din nou compozitia la foc timp de 2 minute.
Adaugati sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici. Adaugati leustean dupa gust.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de Russenart Communications in parteneriat cu restaurantul Bucatarasul cel dibaci. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.evakuator-servis.com/
europosud.ua