Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii. Reteta olteneasca Gulii umplute a la Steaua Dunarii a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din comuna Eselnita, judetul Mehedinti (Oltenia), si preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Gulii umplute a la Steaua Dunarii, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: ½ kg carne tocata, 6 buc. gulii medii, 50 g orez, 1 ceapa, 0,2 kg smantana, ulei, marar, sare, piper, dupa gust.
Modul de preparare: Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund, fara a fisura peretii guliei), dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale). Se pun la fiert cca. o ora in apa cu ulei.
Dupa ce guliile umplute sunt fierte, se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde, cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti. 


www.europosud.ua
europosud.ua