Reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru. Reteta Prajitura cu lapte acru a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Prajitura cu lapte acru, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 3 oua, 250 ml lapte acru, 3 linguri malai sau gris, 4 linguri ulei, un praf de sare.
Modul de preparare: Se amesteca ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se presara sarea si malaiul (sau grisul).
Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga compozitia. Se lasa sa fiarba ca mamaliga si se toarna in farfurie.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


http://europosud.ua/
http://www.europosud.ua/