Joi, 6 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Reteta moldoveneasca: Dresala

Reteta moldoveneasca: Dresala

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Dresala. Reteta Dresala provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Dresala, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: 1,5-2 kg cartofi, 2-3 morcovi mari, 2-3 cepe mari, 1-2 ardei grasi (optional), 300-500 g smantana, 3 linguri ulei, 2 oua, 1-2 litri lapte batut (cel mai bun e laptele acru facut in casa, chisleagul), 1 legatura leustean,  fidea (optional), sare, piper.
Modul de preparare: Se curata cartofii si se taie cuburi. Se curata morcovii si se dau prin razatoare, cepele se curata si se taie cubulete sau pestisori, iar ardeii se taie cubulete mici.
Intr-o oala mare se calesc, in ulei, ceapa si morcovii. Cand acestea s-au inmuiat usor, se adauga ardeii grasi si cartofii taiati cubulete.
Se mai lasa 2-3 minute, timp in care se invarteste oala pentru a nu se prinde si se adauga apa cat sa le cuprinda, cu 3 degete mai sus. Daca vrem ca dresala sa iasa mai subtire, se adauga mai multa apa. Cand cartofii sunt fierti, se adauga fideaua, nu foarte multa, si se mai lasa oala pe foc 7-8 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cele doua oua cu smantana si laptele batut si se adauga peste zeama de legume. Se toaca marunt o legatura de leustean si se presara deasupra (leusteanul este ingredientul secret al acestui fel de mancare).
Dresala se serveste rece sau foarte putin incalzita, cu ceapa, si, cel mai bine, merge cu ceapa verde sau rosie.
Reteta de Dresala este simpla si nu contine cantitati exacte de ingrediente; daca va place o ciorba mai groasa, se folosesc mai multi cartofi, daca va place mai clara, se scot 2-3 cartofi din ingrediente, astfel incat rezultatul final sa fie pe placul vostru.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.