Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc. Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc a fost primita de la Pensiunea Octogon, localitatea Dumbrava Rosie, judetul Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, bulz ciobanesc, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!

Ingrediente: Mamaliga facuta din malai, apa si sare, branza de burduf, kaiser sau costita afumata, ulei, slaninuta, putina smantana, putin unt.
Mod de preparare (varianta traditionala): Se pregateste o mamaliga din malai, apa si sare. Se lasa sa se raceasca o zi. Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfarama putin. Kaiserul si slaninuta se taie feliute subtiri, iar untul se scoate si se lasa sa se inmoaie.
Mamaliga rece se imparte in 3 parti, pentru 3 portii. Fiecare bucata de mamaliga se modeleaza in mana, se turteste, se face in mijlocul ei caus, in care se pun branza, o bucatica de unt, kaiserul cu slaninuta, apoi se modeleaza bulzul ca pe o galusca mai mare bine inchisa.
Boturile de mamaliga astfel pregatite se pun pe gratar pana s-a topit branza inauntru si a facut mamaliga crusta pe dinafara. Apoi se servesc calde, la cina, cu smantana deasupra.
Mod de preparare (varianta moderna): Se pregateste o mamaliga din malai, apa si sare. Kaiserul si slaninuta se prajesc in putin unt. Se adauga mamaliga fierbinte, proaspat pregatita si branza de burduf si se amesteca totul. Se toarna intr-o farfurie, se adauga un ou (optional) si se rade branza sarata deasupra.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.


http://www.europosud.ua/
europosud.ua/