Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Arta culinara Bors moldovenesc de fasole alba

Bors moldovenesc de fasole alba

Email Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta moldoveneasca: Bors de fasole alba. Reteta moldoveneasca: Bors de fasole alba a fost primita de la Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com) si preparata de Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Bors de fasole alba, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: 600 g fasole alba uscata, 350 g morcovi si albitura, 300 g ceapa, 150 g telina, 25 g usturoi, 1 fir cimbru, 1,5 l bors, 50 g leustean, 50 g patrunjel verde, 100  ml ulei, sare.
Mod de preparare: Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta, i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul. Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit. Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
Secretul bucatarului! Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.